„Cred că azi au câștigat românii. Economia, democrația și sănătatea românilor sunt mai sigure după îndepărtarea lui Orban. Este un scor impresionant și pentru noi. Am avut o discuție cu domnul Ponta și am decis să mergem cu o singură nominalizare, cu domnul Remus Pricopie.

A fost un ministru foarte bun în Guvernul Ponta, este un american convins. Suntem într-o criză politică, dar suntem oameni responsabili și este normal să mergem cu o propunere la președintele României. Sunt ferm convins că dacă domnul președinte îl va desemna pe domnul Pricopie, o să facă un Guvern foarte bun. În acest moment, am luat această decizie”, a fost anunțul făcut de Marcel Ciolacu după ședința ad-hoc dintre reprezentantul PSD și cel al partidului Pro România.

E susținut și de Tăriceanu?

Victor Ponta a anunțat că fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost înștiințat de alegerea făcută, urmând ca liderul ALDE să ofere un răspuns în următoarele zile. Liderul ALDE a cerut, însă, răgaz, afirmând că România se află într-o criză și nu este nevoie ca lucrurile să se desfășoare într-un mod precipitat.

„Lucrurile se pricipită cu o viteză mai mare decât este normal. Normal ar fi ca președintele să invite partidele, apoi partidele ar trebui să se întâlnească pentru a vedea să se formeze o majoritate. Astfel, cei de la PSD și Pro România că ei au deja o propunere în persoana domnului profesor Remus Pricopie. E prematur, nu trebuie să dăm răspunsuri pe loc. Variantele trebuie cântărite, trebuie să lăsăm toți actorii să vorbească. Mingea este la Cotroceni și președintele trebuie să își precizeze poziția după consultări”, a declarat Tăriceanu la Antena 3.

Te-ar putea interesa și: