Moțiunea pe etnobotanice, restituită inițiatorilor

Moțiunea pe etnobotanice, restituită inițiatorilor

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a decis să restiituite grupurilor parlamentare ale PSD și PNL moțiunea simplă pe care au depus-o azi. Intitulată "PDL - Partidul drogurilor ușoare", moțiunea opoziției acuza PDL că susține consumul de etnobotanice.

"Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a restituit moţiunea simplă semnată de PSD si PNL celor două grupuri parlamentare care au iniţiat-o, pentru că nu respectă articolul 158 care prevede, foarte clar, ce trebuie să conţină sau cu ce obiect trebuie să vină o moţiune simplă. Apoi, au avut şi o greşeală tehnică: când au depus ieri moţiunea, avea adresa de înaintare «PDL-partidul drogurilor uşoare», iar în titlul ei ca moţiune apare «PDL-Partidul Drogurilor Libere». Este o inadvertenţă între adresa de înaintare şi titlul moţiunii", a explicat secretarul Camerei Dumitru Pardău, citat de Agerpres.

Grupurile parlamentare ale Partidului Social Democrat (PSD) şi Partidului Naţional Liberal (PNL) au depus marţi, la Camera Deputaţilor, moţiunea simplă intitulată "PDL- partidul drogurilor uşoare", a anunţat liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, în şedinţa de plen.

El a precizat că moţiunea este semnată de 140 de deputaţi

Ne puteți urmări și pe Google News

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ioan Oltean a declarat că, având în vedere că, din 1990 şi până astăzi, nu a mai fost depusă o moţiune simplă împotriva unui partid, moţiunea Opoziţiei o să fie analizată la Biroul permanent pentru a se constata dacă "este admisibilă în conformitate cu regulamentul şi cu normele constituţionale".

CITIŢI ŞI:

  • USL depune o moțiune pe etnobotanice