„Să fie mai clar. Au supraestimat veniturile în legea bugetului de stat pentru primele 6 luni cu 10.4 miliarde lei. Tineți minte că le-am spus asta atunci când s-a votat bugetul în Parlament și au negat. Acum avem încă o dovada că au mințit.

Este clar acum de ce Orlando și Dăncilă nu au semnat declarația pe propria răspundere prin care confirmau că datele din buget sunt reale? Știau că au falsificat datele din buget. Știau că vor falsifica datele din execuția bugetară”, a afirmat Cîțu. Potrivit acestuia documentele invocate arată că „veniturile pentru prima jumătate a anului 2019 ar fi trebuit să fie 157.6 miliarde lei (mai mici cu 1.4 miliarde lei fata de ce a fost votat in Parlament) și un deficit de 20.6 miliarde lei (mai mare cu 1.9 miliarde lei față de cel votat în Parlament)”.

PSD susține că PNL dezinformează în mod conștient populația cu privire la rectificarea bugetară. „Declarațiile din ultima perioadă ale unor lideri PNL care acuză Guvernul că ar fi „falsificat” datele financiare și că ar fi „furat 10% din PIB” sunt de o gravitate deosebită și intră sub incidența prevederilor Codului Penal privind comunicarea și răspândirea în mod conștient de știri false care pun în pericol securitatea națională”.

În documentul transmis de social democrați se mai arată că declarațiile lui Cîțu au un impact negativ și generează suspiciuni în mediul de afaceri, influențează economia națională și perturbă climatul social și-i anunță pe liberali că vor formula o plângere penală.

Vestea l-a bucurat pe Florin Cîțu, care consideră cercetarea penală drept o bună ocazie pentru verificări, dar nu ascunde faptul că toate acestea se vor întâmpla în plină campanie electorală. „În sfârșit, voi putea merge, în mijlocul campaniei electorale, împreună cu procurorul de caz la Ministerul Finanțelor Publice și la Comisia Națională de Strategie și Prognoză. Voi cere să fie prezentă și o echipă a Comisiei Europene care deja a arătat ca execuția bugetară pentru 2018 a fost măsluită”, a reacționat liberalul.

Acesta a adăugat că va cere ca la aceste verificări să participe premierul Viorica Dăncilă și ministrul Eugen Teodorovici. În ceea ce-l privește pe ministru, Cîțu susține că acesta „nu este atât de incomptent și cred că face aceste lucruri intenționat, tocmai pentru a o sabota pe Dăncilă.