PSD susține că majorarea pensiilor și a alocaților ar fi cea mai bună variantă pe care România o are la acest moment, aflându-se deja de mai mult de două luni într-un impas economic, scrie Realitatea.

Oficialii social-democrați au declarat că mărirea pensiilor și alocaților pentru copii ar reprezenta măsuri anti-criză, în absenţa unui plan de relansare economică.

„Creşterea pensiilor şi a alocaţilor pentru copii devin măsuri anti-criză în lipsa oricărui plan de relansare a guvernării PNL rămasă la mentalitatea austerităţii lui Băsescu-Boc. În criza COVID-19, guvernele lumii au trimis bani direct populaţiei: cec-uri prin poştă, alocaţii suplimentare pentru copii, venit minim garantat pentru cei mai săraci. România lui Orbannis n-a făcut mai nimic”, se arată într-un comunicat postat, duminică, pe contul de Facebook al PSD.

Dublarea alocaţilor pentru copii şi majorarea pensiilor ar putea ajuta milioane de români să treacă de criza în care pandemia de Coronavirus ne-a forțat să intrăm, în contextul în care Guvernul nu a luat măsuri speciale pentru relansarea economică.

Reprezentanții PSD susțin că o mare parte din acei bani s-ar întoarce în economie, salvând astfel sute de mii de locuri de muncă, iar sume importante ar ajunge înapoi în buget, sub formă de impozite şi taxe.

„Contabilul anacronic Cîţu n-a aflat cum până şi adepţii austerităţii europene din 2009 spun acum că, pentru a trece de această criză, bani lichizi trebuie să ajungă rapid la oameni şi companii. Fiindcă azi totul s-a schimbat. În România însă s-au schimbat, din păcate, doar nişte nume – Băsescu cu Iohannis, Boc cu Orban”, se mai arată în postarea făcută pe platforma de socializare Facebook.