Evenimentul Zilei > Politica > Document adoptat de PSD: Statul de drept este pus în pericol de „statul paralel” cu complicitatea lui Klaus Iohannis
Document adoptat de PSD: Statul de drept este pus în pericol de „statul paralel” cu complicitatea lui Klaus Iohannis

Document adoptat de PSD: Statul de drept este pus în pericol de „statul paralel” cu complicitatea lui Klaus Iohannis

Comitetul Executiv Național al PSD, din care face parte conducerea centrală a partidului, președinții organizațiilor județene și miniștrii partidului, a adoptat, vineri, în unanimitate, în stațiunea Băile Herculane, o Rezoluție în care afirmă că „statul paralel" dorește să preia ilegal puterea politică obținută legitim de partide prin alegeri.

Potrivit Rezoluției, citită de secretarul general al PSD, Marian Neacșu, conducerea social-democrată a analizat „situația tensionată" apărută după discuțiile din spațiul public legate de „statul paralel" care încearcă să preia controlul statului prin mijloace nedemocratice, ținta fiind puterea politică și judecătorească.

Rezoluția PSD spune că „statul paralel" încearcă să „elimine" sau să „șantajeze" liderii politici care vor să schimbe legislația în sensul întăririi statului de drept.

Documentul adoptat de PSD mai arată că actiunile din ultima perioada ale „statului paralel" sunt „disimulate sub forma luptei anticorupție".

"PSD constata lipsa de reactie complice a presedintelui Romaniei fata de incalcarea Constitutiei" in aceasta situatie, lucru care înseamnă încălcarea de către Președinte a unora dintre atributiile sale constitutionale.

În final, Rezolutia adoptata in unanimitate spune ca PSD isi manifesta sustinerea totala pentru pachetul de legi de modificare a legilor justitiei, „care sa opreasca abuzurile".

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: