Evenimentul Zilei > Politica > PSD, în faza negației. Dăncilă comite încă o gafă. „Eu am primit o scrisoare”
PSD, în faza negației. Dăncilă comite încă o gafă. „Eu am primit o scrisoare”

PSD, în faza negației. Dăncilă comite încă o gafă. „Eu am primit o scrisoare”

Când toată lumea spune că Victor Negrescu a fost respins de Comisia Europeană, ce răspunde Viorica Dăncilă?

Ați ghicit, liderul PSD neagă evidența! Refuzul Ursulei von der Leyen de a-l accepta comisar european la Transporturi pe Victor Negrescu, propunerea PSD, este respins de Viorica Dăncilă. De fapt, liderul PSD nici nu crede că șefa CE a decis așa ceva.

Prezentă joi la Oradea, Viorica Dăncilă a dezminţit informaţiile despre respingerea lui Negrescu. „Nu a fost încă respins. Eu am primit o scrisoare din partea preşedintelui CE, Ursula von der Leyen, în care mi-a solicitat să desemnez urgent o persoană pentru postul de comisar european, ceea ce este un lucru de normalitate, având în vedere că asigurăm interimatul”, a declarat candidatul PSD la prezidențiale, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, Viorica Dăncilă îl acuză pe Klaus Iohannis că încearcă să împiedice numirea lui Victor Negrescu în funcţia de comisar european: „Din păcate, unii nu au înţeles. Preşedintele Iohannis a sunat la Comisie, a ieşit public şi a încercat să stopeze această desemnare. Eu cred că acest lucru aduce un prejudiciu de imagine României şi, dincolo de partea politică şi de disputele politice, care sunt normale într-o perioadă de campanie, trebuie să primeze interesul României”.

Și, totuși… Comisia Europeană a anunțat, miercuri, prin vocea purtătorului de cuvânt, Mina Andreeva, că „există îndoieli serioase” că noua propunere de comisar european a fost făcută de guvernul român „în mod legitim”, întrucât acesta nu s-a coordonat cu preşedintele Klaus Iohannis.