Evenimentul Zilei > Politica > PSD, replică otrăvită pentru președintele Klaus Iohannis. „Este rușinos să soliciți asta”
PSD, replică otrăvită pentru președintele Klaus Iohannis. „Este rușinos să soliciți asta”

PSD, replică otrăvită pentru președintele Klaus Iohannis. „Este rușinos să soliciți asta”

Președintele Klaus Iohannis a primit un răspuns usturător după discursul de astăzi.

După ce președintele Klaus Iohannis a cerut, astăzi, o colaborare la nivel politic, între Putere și Opoziție, Partidul Social Democrat (PSD) a venit cu o recație acidă, prin vocea lui Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt.

„Este ruşinos ca, după ce am reparat de fiecare dată prostiile şi aberaţiile făcute de „Guvernul său”, după lipsa totală de transparenţă şi dialog a aceluiaşi Guvern, să vii acum şi să soliciţi colaborare loială. Domnule preşedinte, ce ar însemna să vă ajungă la promulgare proiectul Guvernului PNL privind carantina şi izolarea? Aţi promulga aşa ceva? Astăzi, în Parlament, exact de acest lucru ne ocupăm: muncim să corectăm toate încălcările flagrante de drepturi şi libertăţi propuse de Guvernul dumneavoastră”, a spus Romașcanu, care a continuat.

„Singurul apel la responsabilitate pe care trebuie acum să-l facă preşedintele României este faţă de Guvernul Orban să nu mai fure, să renunţe la abuzuri şi să guverneze pentru români şi nu doar pentru propriile interese electorale. Românii nu au nevoie de raportări triumfaliste, ci de soluţii concrete. Apreciem deschiderea de acum a preşedintelui pentru dialog, dar, domnule preşedinte, este prea puţin şi prea târziu.”

Critici au venit și din cauza laturei discursului lui Kalus Iohannis, care a lăudat Guvernul pentru cum a gestionat situația de criză provocată de coronavirus.

„Preşedintele aducea laude Guvernului Orban pentru aceleaşi lucruri şi, în acelaşi timp, acuza greaua moştenire preluată de la PSD în noiembrie anul trecut. Situaţia este însă următoarea: 614 cazuri noi astăzi, 555 de cazuri noi ieri – acesta este rezultatul gestionării eficiente a crizei sanitare de către Guvernul de specialişti impus de preşedintele Iohannis”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: