Nicolae a precizat, într-un mesaj transmis pe Facebook, că neprezentarea la urne „înseamnă doar prostie”, adăugând că „boicotul nu e o opțiune”.

„Am urmărit în ultimele zile opiniile celor care sunt împotriva referendumului din 6 și 7 octombrie, ori împotriva revizuirii Constituției.

Unii invoca teza costurilor și arată că se puteau cheltui aceiași bani pentru altceva. Bineințeles, altceva înseamnă mai important, mai urgent etc. Nu vreau să tulbur certitudinile celor care știu, întotdeauna, ce și cum trebuia făcut. Doar că referendumul acesta nu este consultativ, nu e opțional. Nici Parlamentul și nici Guvernul nu puteau decide să facă altceva cu acești bani, să amâne referendumul sau să refuze organizarea acestuia. E un referendum prin care poporul român legiferează direct (se întâmplă foarte rar) și nicio autoritate nu poate să facă altfel.”, a scris Șerban Nicolae.

El a mai spus că boicotarea referendumului nu va duce la o economie la buget, iar absența de la vot „înseamnă doar prostie”.

„Pe scurt, boicotarea referendumului nu va genera vreo economie la buget. Absența la vot nu înseamnă vot împotriva revizuirii Constituției. Înseamnă doar prostie. Inutilă. Și asta doar dacă admit că nu e ceva mai grav. O mentalitate periculoasă, potrivit căreia poporul nu trebuie lăsat să decidă pentru că e needucat, neinformat și manipulat. Bineînțeles, interdicția să se aplice doar poporului român. Alte popoare sunt educate, informate și e foarte bine că decid pentru țările lor.

Totuși, dacă tema e greșită, falsă sau manipulatorie, de ce nu vin oponenții ei la vot? Să demonstreze că sunt majoritari și să-și impună punctul de vedere. Boicotul nu e o opțiune. Pentru că democrația participativă nu e un moft. Nu te bagi, nu contezi. Ești cetățean major? Exprimă-te, fă-ți auzită opinia, mergi la vot!”, a mai scris Nicolae.

 

Te-ar putea interesa și: