Evenimentul Zilei > Politica > RĂZBOI pe VIAȚĂ și pe MOARTE în PSD. Plumb lansează un ATAC INCEDIAR
RĂZBOI pe VIAȚĂ și pe MOARTE în PSD. Plumb lansează un ATAC INCEDIAR

RĂZBOI pe VIAȚĂ și pe MOARTE în PSD. Plumb lansează un ATAC INCEDIAR

După ce Adrian Țuțuianu a fost exclus din PSD în urma puciului eșuat, Rovana Plumb a fost cea care a preluat șefia PSD Dâmbovița. Din acest motiv, între cei doi se duce un război pe viață și pe moarte, iar Rovana Plumb îl acuză pe Țuțuianu că încearcă să rupă organizația și de faptul că a pactizat cu Iohannis.

„Echipa Partidului Social Democrat Dâmboviţa rămâne unită în ciuda eforturilor disperate şi ale atacurilor neprincipiale comise de unii politicieni cu pretenţii de lideri. Toate tentativele de dezbinare promovate prin declaraţii cu iz de mahala au rămas fără ecou în rândul primarilor, al consilierilor şi al parlamentarilor PSD din Dâmboviţa. Aşa cum a fost în toate momentele dificile, familia social-democrată se dovedeşte a fi unită şi preocupată de problemele cetăţenilor”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, preşedintele interimar al organizaţiei, Rovana Plumb, continuă întâlnirile în teritoriu cu activul de partid.

„În aceste zile, preşedintele PSD Dâmboviţa, doamna ministru Rovana Plumb, continuă întâlnirile cu activul de partid din judeţ pentru ca PSD să continue să fie cureaua naţională de transmisie şi soluţionare a problemelor oamenilor din Dâmboviţa, în legătură directă cu Guvernul României. Primarii din judeţ, în fapt, politicienii cei mai apropiaţi de cetăţeni, reprezintă cea mai bună cale de implementare a proiectelor de anvergură finanţate şi implementate în judeţ, pentru creşterea nivelului de trai al locuitorilor din Dâmboviţa”, se precizează în comunicatul PSD Dâmboviţa.

În document se vorbeşte şi despre rezultatele guvernării PSD.

„PSD este partidul care a demonstrat în ultimii ani că se poate face performanţă în politică printr-o guvernare de succes, cu rezultate economice foarte bune care au generat o semnificativă creştere a veniturilor populaţiei şi a nivelului de trai. Astăzi, PSD se află în plin proces de reformare a legislaţiei privind sistemul judiciar şi a legilor de funcţionare a instituţiilor de siguranţă naţională şi considerăm aceasta o datorie a noastră pentru votul de încredere acordat de români. După cum vedem, asta îi deranjează pe cei din opoziţie şi mulţi dintre ei au pactizat cu adversarii democraţiei”, se mai arată în comunicatul PSD Dâmboviţa.

Organizaţia judeţeană a PSD face un apel pentru abandonarea temelor populiste.

„În aceste zile constatăm cu surprindere că unii se concentrează prea mult pe atacuri la persoană în timp ce oferta lor electorală conţine teme periferice – cum ar fi alocaţiile bugetare pentru partide – şi salută inconştient blocajul instituţional făcut de preşedinte împotriva Guvernului României. Partidul Social Democrat face apel către toţi actorii politici pentru a reveni la subiecte care preocupă comunităţile locale dar şi la abandonarea temelor populiste. România prezidează Consiliul Uniunii Europene şi PSD conduce Guvernul. Din aceste motive, preocupările noastre rămân legate de agenda publică, cu obiective mult mai importante decât lupta pe mize politice meschine şi irelevante pentru cetăţenii care ne-au votat”, se mai susţine în comunicatul PSD Dâmboviţa.