Evenimentul Zilei > Politica > PSD, pregătit să dea amnistia și grațierea? „Ne vom asuma”
PSD, pregătit să dea amnistia și grațierea? „Ne vom asuma”

PSD, pregătit să dea amnistia și grațierea? „Ne vom asuma”

Social-democrații vor să dea Ordonanța de Urgență pe amnistie și grațiere, intenționează să-și asume textul de lege, însă nu au stabilit momentul oportun.

PSD nu a decis când va da Ordonanța pe amnistie și grațiere însă nu dă semne că ar fi renunțat la ea. Premierul Viorica Dăncilă nu a dorit să răspundă jurnaliștilor, la Alba Iulia, dacă după 1 ianuarie se va da OUG, însă nici nu a infirmat. „Vă rog să vorbim numai despre această sărbătoare (n.r. Centenarul)”, a spus premierul

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat joi, pentru Evenimentul zilei, că, la un moment dat, își vor asuma public aministia și grațierea. „Ne vom asuma la un moment dat și asta”, a spus Ștefănescu.

 

Luni, președintele PSD, Liviu Dragnea, declara că nu crede că se va da amnistia și grațierea pe 1 Decembrie. „Nu am discutat cu ministrul justiției Tudorel Toader despre o ordonanță de amnistie, nici cu premierul Dăncilă și sunt absolut convins că nu se va adopta niciun fel de ordonanță de amnistie pe 1 Decembrie sau în jurul acestei date”, a declarat Liviu Dragnea.

Potrivit informațiilor din presă, Liviu Dragnea îi cere ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să prezinte cât mai repede un proiect privind amnistia şi graţierea. Preşedintele PSD a găsit și un vinovat pentru că proiectul a fost blocat până în prezent, Paul Stănescu, care se opunea, dar care a demisionat din Guvern.

 

 

Presa a relatat de repetate ori că o ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea i-ar fi benefică liderului PSD, Liviu Dragnea, mai ales după ce Guvernul Grindeanu a emis celebra OUG 13, în ianuarie 2017. Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, decizie definitivă, în dosarul „Referendumul” și la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, decizie în primă instanță, în dosarul angajărilor frauduloase la Protecția Copilului Teleorman.