PSD pregătește noi surprize în Parlament. În ce condiții votează pentru starea de alertă

PSD pregătește noi surprize în Parlament. În ce condiții votează pentru starea de alertă

PSD va vota pentru prelungirea stării de alertă dar numai cu 15 zile, în funcție de prevederile conținute de hotărârea ce va fi adoptată de Guvern.

Principalul partid de opoziție, PSD nu este de acord cu prelungirea stării de alertă cu mai mult de 15 zile, a anunţat preşedintele interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolacu, la finalul reuniunii Comitetului Executiv Naţional al partidului. El s-a declarat, totodată, în favoarea redeschiderii lăcașelor de cult și reluarea slujbelor religioase.

„Aşteptăm să vedem cum este propunerea Guvernului şi cum arată acest HG. Am luat o decizie în Comitetul Executiv: tot ce ţine de sănătatea românilor va fi votat de către PSD. Exclus să votăm în continuare achiziţii directe şi multe alte aberaţii care au fost în aceste trei luni de zile şi care nu au ajutat pe nimeni, decât pe unii să se îmbogăţească”, a declarat Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a precizat că până în prezent Guvernul nu a transmis către Parlament hotărârea prin care propune prelungirea stării de alertă, aceasta expiră în scurtă vreme.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cu certitudine știm un lucru: în spațiile închise se pot juca păcănele. De aici încolo avem numai supoziții, numai păreri, atât juridice, cât și umane. Știm că în biserici nu se poate intra. Nu știm cu bolnavii cronici, dacă pot în continuare să meargă la tratament în spitale. (...) Presupun ca actualul guvern o să vină până la urmă cu HG, repet, în primul rând să lămurească românii”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că este de dorit o stare intermediară care să nu fie prelungită cu mai mult de 15 zile.

„Ne-am dori o stare intermediară şi împreună cu colegii am decis: nu va fi prelungită cu mai mult de 15 zile. Acesta este votul nostru. Să vedem dacă se va creiona o majoritate în Parlament, astfel încât aceasta să fie abordarea”, a mai spus Ciolacu.

Președintele interimar al PSD, precizat că parlamentarii partidului pe care îl conduce vor decide în Parlament, dacă va exista o majoritate, și redeschiderea bisericilor, în cazul în care Guvernul nu va prevedea acest lucru în hotărârea de prelungire a stării de alertă.

Harababură sau strategie fără cusur? Starea de alertă, marea dilemă a social democraților

Cum vrea PSD să schimbe fața turismului. Berea nu intră în calcule