Evenimentul Zilei > Politica > PSD pregătește încă o lovitură pentru Guvern: „Au găsit calea cea mai proastă”
PSD pregătește încă o lovitură pentru Guvern: „Au găsit calea cea mai proastă”

PSD pregătește încă o lovitură pentru Guvern: „Au găsit calea cea mai proastă”

PSD va depune luni, 22 iunie, sesizarea de conflict constituţional între Parlament şi Guvern cu privire la prelungirea stării de alertă.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a declarat că PNL a impus cu forța starea de alertă, fără ca măsura să fie votată în Parlament, iar această cale a fost greșită.

„Repet – au găsit calea cea mai proastă de a impune o stare de alertă fără vot în Parlament. Categoric, mâine o să depun conflict instituţional, deoarece restrângerea de drepturi cetăţeneşti, se specifică foarte clar în Constituţie, se face numai şi numai prin Parlament, prin lege”, a afirmat liderul social-democraţilor.

În acest context, Marcel Ciolacu a precizat că Executivul a acceptat la presiunea publică să introducă în actul normativ privind prelungirea stării de urgență a solicitărilor referitoare la deschiderea bisericilor. Liderul PSD a adăugat că rămâne o mare problemă faptul că spitalele destinate tratării COVID-19 rămân închise pentru pacienţii cu boli cronice.

„Nu poţi să deschizi păcănelele şi să ţii bisericile închise. (…) Marea problemă este că în continuare au rămas spitalele închise pentru ceea ce înseamnă bolile cronice, acest lucru trebuia specificat foarte clar în prelungirea stării de alertă. Trebuia precizat foarte clar în HG cum funcţionează spitalele pentru bolile cornice”, a arătat Ciolacu.


Război total PSD – PNL, din cauza tentativei liberale de revocare a Renatei Weber


În mod ciudat, președintele interimar al PSD a susținut că românii nu poartă măști pentru că sunt convinși că trebuie să se protejeze ci de dragul de a le purta, iar acest lucru este din cauza lipsei de credibilitate a Guvernului și a sistemului de sănătate.

Totodată, Ciolacu a reluat acuzațiile cu privire la manipularea raportărilor de cazuri de COVID-19, de către Guvern şi a ţinut să îi transmită liderului PNL, premierul Ludovic Orban, că dacă politicienii mai şi mint cifrele nu o fac niciodată.

„În 4 iunie au făcut 13.000 de teste şi au dat că au avut 238 de cazuri, asta înseamnă 1,77% cred. Pe 8 iunie, când se apropia votul la starea de alertă, au testat cel mai puţin, 3.000 de români, şi au dat că au fost descoperiţi 125, adică 4,30 şi ceva la sută. Deci este clar că se joacă cu cifrele. Vreau să îi spun domnului Orban foarte clar: poate noi, politicienii, mai minţim, dar cifrele niciodată nu mint”, a precizat Ciolacu.

Băsescu, despre relaxare: „A fost devreme. Nu reziști presiunii, ești o caricatură”

Ciolacu anunță apocalipsa pentru Guvernul Orban: „DNA va avea mult de lucru”