A rămas în sală și a felicitat învingătorii. Nu același lucru l-au făcut Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu. „Se pleacă din sală nu în echipă. Nu am putut să ţin lângă mine nici pe Şerban Nicolae, nici pe Liviu Pleşoianu, nici pe mulţi alţii. Ar fi trebuit să ieşim cu toţii pe scenă, să dăm dovadă de unitate”, a spus Codrin Ștefănescu. Fostul lider al partidului a adăugat că el este dispus să continue munca în partid, dar a precizat că el nu se va schimba.

 

După acest congres au rămas multe semne de întrebare în legătură cu votul. Potrivit unor surse politice, diferența dintre Eugen Teodorovici și Daniel Suciu a fost de mai puțin de 400 de voturi, nu cât s-a anunțat oficial: 2463 Teodorovici și 1358 Suciu. Cei doi au candidat la președinția executivă. Teodorovici a renunțat ieri, la CEx, însă azi a anunțat că s-a răzgândit. Aceleași surse ne-au precizat că intenția ministrului Finanțelor de a candida nu a fost cunoscută de mulți dintre oamenii apropiați de Dăncilă.

Eugen Teodorovici, care a spus că „nu știu ce înseamnă să fii președinte executiv, dar tot timpul mi-am dorit să fiu” dorește foarte mult să fie candidatul PSD la președinție.

El crede că imaginea partidului este profund afectată.

„Partidul nostru a fost afectat ca imagine, în multe cazuri pe nedrept. Am văzut multe comportamente incorecte ale unor funcţionari faţă de oameni, ceea ce e nedrept", a declarat Teodorovici după alegerea sa.

Acesta a spus că s-a hotărât să candideze după ce cu o zi înainte s-a retras pentru că i-au spus mulți delegați că au bătut atâta drum să îl voteze pe el: „A fost doar dorinţa multor oameni care au spus că au venit sute de km ca să mă voteze”.  Mai mult, de pe o zi pe alta, Teodorovici a descoperit că iubește competițiile.

„Pasul făcut de mine a avut la bază un motiv foarte clar, faptul că iubesc competiţiile, îmi doresc şi intru în competiţie doar cu gândul la victorie şi asta am vrut să fac şi astăzi”

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, le-a transmis pesediștilor să lase orice orgoliu. El s-a referit la incidentul din sală, când Marian Oprișan nu a fost lăsat să vorbească și a fost huiduit.

L-am găsit pe liderul de la Vrancea, câteva ore mai târziu, când toată lumea plecase, afară, în partea laterală a Sălii Palatului. L-am întrebat dacă este dispus să preia președinția Consiliului Național, idee vehiculată în interiorul partidului. Acesta a spus că așteaptă să se liniștească lucrurile și a adăugat căa fost taxat de „peremiștii și pediștii” din PSD, a căror prezență el nu o agreează.