Evenimentul Zilei > Politica > PSD, pe muchie de cuțit. Fostul premier dezvăluie lupta din interior: „Dragnea e de vină!”
PSD, pe muchie de cuțit. Fostul premier dezvăluie lupta din interior: „Dragnea e de vină!”

PSD, pe muchie de cuțit. Fostul premier dezvăluie lupta din interior: „Dragnea e de vină!”

Sorin Grindeanu dezvăluie că fostul lider Liviu Dragnea este de vină pentru problemele cu care PSD se confruntă.

Partidul duce o luptă interioară foarte grea, care îl face să devină foarte fragil în fața alegerilor care urmează în doar câteva luni. Fostul premier Sorin Grindeanu avertizează că această luptă rezultă din lipsa unui lider, lucru pentru care Liviu Dragnea se face vinovat.

Grindeanu îl scoate vinovat pe Dragnea, pe care îl acuză de faptul că nu s-a ocupat de „creșterea” unui succesor, care să preia controlul atunci când el nu va mai fi la conducerea partidului social-democrat.

„Acest congres nu trebuie să fie despre cine, ci despre ce se dorește a fi făcut în PSD pe termen mediu, dacă nu chiar pe termen lung. Nicio bătălie internă de partid în acest moment, cu două luni înainte de alegeri, nu e benefică pentru niciun partid, indiferent cum se numește el. Orice bătălie de acest tip lasă urme, lasă răni”, a spus Sorin Grindeanu.

„Cred că lucrurile trebuie discutate din perspectiva unei echipe. Să nu se supere pe mine, în acest moment, personalitățile de forță în PSD, de superforță, așa cum a fost obișnuit PSD să aibă un superlider, lipsesc. Indiferent cum se numesc, fie că vorbim de Eugen Teodorovici, Marcel Ciolacu sau Sorin Grindeanu.

Și atunci, singura tactică pe care poți să o adopți și care e tactica corectă e de a construi o echipă. Sigur, trebuie să fie și un președinte, dar nu un tătuc, așa cum s-a obișnit PSD să aibă. Iar acea echipă trebuie făcută cu sarcini clare pentru fiecare membru al echipei – și văd că lucrurile merg în această direcție, având în vedere situația de fapt”, a adăugat el.

Grindeanu a mai spus că de vină pentru absența unui lider puternic este Liviu Dragnea, care nu și-a „crescut” un succesor, așa cum au făcut alți președinți ai partidului.

„Cum scotea cineva capul, cum era redus la tăcere. Și uite că plătim această politică”, a spus el, conform Digi24.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: