Evenimentul Zilei > Politica > EXCLUSIV EVZ. Surpriza lui Dragnea pentru Guvernul Dăncilă: CExN al PSD creionează luni „portrete” de miniștri
EXCLUSIV EVZ. Surpriza lui Dragnea pentru Guvernul Dăncilă: CExN al PSD creionează luni „portrete” de miniștri

EXCLUSIV EVZ. Surpriza lui Dragnea pentru Guvernul Dăncilă: CExN al PSD creionează luni „portrete” de miniștri

Președintele organizației județene PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat luni dimineață, în exclusivitate pentru „Evenimentul zilei” că, cel mai probabil, partidul nu-și va alege luni seară viitorii miniștri din Guvernul Viorica Dăncilă, în ședința centrală a formațiunii urmând să se stabilească doar „portrete”. Lista miniștrilor va fi aleasă, potrivit acestuia, la sfârșitul săptămânii.

Buzatu a spus pentru EVZ că nu este o idee bună ca Guvernul să fie propus din teritoriu, de către organizațiile județene ale partidului.

„Nu știu ce miniștri au propus alte organizații județene. Dar eu cred că organizațiile județene pot să facă cel mult niște sugestii, niște recomandări eventual, așa, pentru că dacă este vorba să propunem Guvernul din teritoriu, și nu în Comitetul Executiv, un for care este mult mai larg, ar însemna să stabilim niște ierarhii, ar însemna să începem să stabilim câți miniștri are dreptul să propună fiecare organizație, care sunt criteriile luate în calcul, eventual rezultatul din alegeri și din care runde de alegeri și așa mai departe. Tipul acesta de mecanicism în alegerea miniștrilor nu dă rezultate foarte bune", a declarat Buzatu.

Liderul PSD Vaslui a adăugat că, în ședința Comitetului Executiv Național al PSD convocată luni la ora 16.00 se va realiza analiza ministerelor și se va face „portretul” viitorilor miniștri, fără să se voteze nume de miniștri.

„Astăzi nu ne adunăm să desemnăm miniștri, ci să facem o analiză a structurii ministerelor și a Guvernului, să facem un portret al fiecărui minister, a căror formă să o umplem apoi cu oamenii cei mai competenți de care dispune partidul, indiferent de unde provin aceștia. Altfel, o să fie o competiție în PSD cine e mai iute de gură", a declarat Buzatu.

„O să propun ca în ședința de azi să facem tabloul viitorului Guvern și portretul persoanelor care să conducă ministerele, calitățile de care au nevoie pentru a duce la îndeplinire programul de guvernare, viziunea, o cunoaștere excelentă a domeniului respectiv. Abia apoi, până la sfârșitul săptămânii, probabil vineri, vom avea un nou Comitet Executiv pentru numirile de miniștri. Îmi doresc să avem, pentru fiecare minister, cât mai multe nume astfel încât CEX să aibă o bază de selecție cât mai consistentă”, a mai spus președintele PSD Vaslui, pentru EVZ.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: