Conducerea PSD le-a cerut, ieri, candidaţilor la sectoare, să o cheme pe Gabriela Firea, candidatul PSD la Capitală, la cât mai multe acţiuni electorale.

„Firea este peste scorul partidului în Capitală”, spun surse PSD pentru EVZ, decizia social-democraţilor fiind să o transforme pe aceasta într-o locomotivă electorală care să-i ajute pe ceilalţi candidaţi.


Aspiranţii PSD la fotoliile de primari au fost sfătuiţi să nu intre într-un ping-pong al declaraţiilor războinice, să nu-şi atace contracandidaţii şi să îşi limiteze campania la discuţii cu cât mai mulţi alegători cu putinţă.

Până la finalul săptămânii, social- democraţii aşteaptă un sondaj de opinie privind intenţia de vot de care se bucură Cătălin Predoiu, candidatul PNL la Capitală.

În ultimele estimări din interiorul PSD, Gabriela Firea avea 35-37%, au relatat surse PSD pentru EVZ. PSD nu ar mai fi realizat de la începutul anului sondaje privind candidaţii la Capitală, a susţinut Firea, vinerea trecută, la Antena 3.


FOTO: Gabriela FireaCandidaţii PSD au mai primit ordin de la partid „să nu încetinească motoarele” chiar dacă au prima şansă să câştige.

Pe de altă parte, social-democraţii ar avea probleme în sectoarele 4 şi 5. În sectorul 4 fostul primar Cristian Popescu Piedone a negociat să-l sprijine pe candidatul PNL. În sectorul 5, PSD este încurcat de candidatura neaşteptată a lui Marian Vanghelie.