Aceleași surse susțin că, finalmente, Dragnea va direcționa o serie de poziții și pârghii guvernamentale și către baronii din sudul țării, excluși din jocurile pentru Palatul Victoriei după rebeliunea ex-premierului Mihai Tudose, pentru a diminua vechile nemulțumiri ale acestora – în special, este vorba despre Niculae Bădălău și Adrian Țuțuianu, dar lista celor care strâmbă din nas este destul de lungă, având în vedere că în actualul Executiv predomină figuri impuse de organizațiile din Moldova.

 

Mesaje războinice doar de ochii lumii

Remanierile se vor o acțiune de recosmetizare a Cabinetului Dăncilă și, până în acest moment, planurile lui Dragnea îi vizează pe Lucian Șova (Transporturi), Dănuț Andrușcă (Economie), Bogdan Trif (Turism) și Ioana Bran (Tineret), dar lista finală ar mai putea comporta, în funcție de negocierile din spatele ușilor închise, și alte nume, alături de mai mulți secretari de stat. Potrivit surselor EVZ, o serie de apropiați ai lui Dragnea vor solicita declanșarea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, pentru a nu-l lăsa pe șeful PSD singurul promotor al acestei chestiuni, dar majoritatea baronilor social-democrați nici nu vor să audă despre un astfel de scenariu. De asemenea, conducerea PSD va decide mizele și acțiunile parlamentare ale formațiunii.

 

ALDE nu vrea suspendare

Reamintim că, marți, în urma ședinței conducerii ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a reiterat faptul că o suspendare a președintelui Klaus Iohannis nu este de actualitate.

„Acest subiect l-am auzit evocat, așa în trecere, într-o emisiune a domnului Dragnea în urmă cu o săptămână sau zece zile. Departamentul de comunicare al ALDE a avut un punct de vedere pe acest subiect. Între timp nu a apărut nimic nou care să ne oblige la o schimbare de poziție pe acest subiect. În primul rând, cei care doresc să lanseze acest subiect, trebuie să facă un calcul foarte simplu. Care este baza de susținere în Parlament a unui astfel de demers? Din câte știu, UDMR-ul nu subscrie. Există, din câte știu eu, numeroși membri din PSD care au rezerve, ca să nu spun mai mult. Așa încât cred că trebuie începută această evaluare întâi și cred că după aceea trebuie luată o decizie”, a declarat Tăriceanu. Întrebat cum comentează relatările pivind „asasinatul” neizbutit la adresa aliatului său Dragnea, șeful Senatului nu s-a abținut de la o ironie acidă: „Știți ce se întâmplă? Haideți, dacă aveți nevoie de lucruri care sunt relevante pentru agenda publică. Dacă vreți să trecem într-o cheie, așa, frivolă, atunci nu mă aveți de client! Eu nu vreau să mă raportez prin comparație la nimeni. Dacă mă întrebați, amenințare cu moartea, așa oficială, ca să zic, nu am primit. Sigur că sunt în ultima perioadă, ca urmare a radicalizării pozițiilor în societate, a unora dintre cetățeni, unii sunt mai nervoși și pot să profereze amenințări de acest gen, verbal. Acum sigur că dacă lucrurile iau o turnură mai gravă, atunci știu cum trebuie să procedez”, a asigurat Tăriceanu.