PSD joacă fals cu pensiile! Majorarea de 40%, teatru ieftin. Acuzaţii şi dovezi-bombă
- Daniel Magureanu
- 22 septembrie 2020, 15:17
Plenul Parlamentului se reuneşte marţi pentru dezbatere unor proiecte printre care se află şi amendamentul PSD referitor la creşterea punctului de pensie cu 40%, subiect demontat de ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.
Într-o intervenţie avută la Piatra-Neamţ, ministrul Finanţelor Publice a dezvăluit că intenţia PSD de a majora pensiile cu 40%, este un „act criminal”.
Totodată, Florin Cîţu a devoalat ipocrizia social-democraţilor, care ar fi uitat că fi renunţat de mult timp la acest demers criticat şi de Banca Naţională a României.
Este vorba despre momentul în care PSD era reprezentat de prim-ministrul Viorica Dăncilă şi de ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici.
Conform spuselor lui Cîţu, în urma argumentelor prezentate de reprezentanţii FMI şi ai Băncii Mondiale, social-democraţii au înţeles atunci că trebuie să renunţe la ideea majorării punctului de pensie cu 40%.
România, aproape de criza din 2008
În continuarea declaraţiilor cu privire la acest subiect atât de controversat mai ales în preajma alegerilor, ministrul Finanţelor a reamintit un moment important.
Cîţu a subliniat că România se află într-o perioadă asemănătoare celei dinaintea crizei economice din 2010, iar majorarea cheltuielilor poate arunca ţara în aer.
„Ceea ce fac ei (n.r. - PSD) într-o perioadă dificilă pentru România, într-o perioadă de criză economică globală, este ca un act de agresiune la stabilitatea economică a României, şi se folosesc de majoritatea din Parlament.
Aceşti oameni vor răspunde pentru tot ceea ce fac şi sper să răspundă cât mai curând.
Am încredere că nu toţi oamenii din Parlamentul României vor să arunce România în aer.
Sunt sigur că pe lângă PNL sunt şi alţii care vor vota împotriva acestor aberaţii. Dar, dacă se întâmplă să treacă această lege, noi nu vom permite anul acesta să se ajungă să aruncăm România în aer.
Nu suntem iresponsabili. În 2008, aceeaşi majoritate toxică, socialistă, a propus o creştere exact în campania electorală a salariilor profesorilor cu 50%.
Premierul de atunci (n.r. - Călin Popescu Tăriceanu) a spus că nu se poate face acest lucru dar astăzi el susţine, s-a schimbat, este cu socialiştii.”
Au uitat politicienii urgia din 2008?
În continuarea intervenţiei sale, liberalul de la Ministerul Finanţelor Publice a subliniat că efecte poate genera majorarea pensiilor cu 40%.
„Ce a urmat (n.r. – după criza economică din 2008) ştim foarte bine: România a fost retrogradată, dobânzile au crescut, a fost inflaţie şi am intrat în criză economică, din care am ieşit în 2015.
Acelaşi lucru se întâmplă şi astăzi (n.r. – marţi, 22 septembrie 2020) dacă îi lăsăm pe ei să meargă mai departe, cu acest program al lor de modificare a rectificărilor bugetare.
Nu îi vom lăsa, nu vom arunca România în criză pentru că vrea PSD, Arsene şi restul găştii de infractori.”
PSD joacă fals cu pensiile
Ceea ce este şi mai interesant în discursul lui Cîţu cu privire la pensii, de abia acum urmează.
Ministrul Finanţelor a dezvăluit detaliile unei întâlniri la cel mai înalt nivel, în care mai-marii social-democraţilor au fost atenţionaţi să nu forţeze majorarea pensiilor cu 40%.
„Astăzi, în Parlamentul României, aceiaşi oameni vor în continuare să distrugă România, deşi actualul Guvern a crescut pensiile, într-o perioadă dificilă, cu cea mai mare valoare - 177 lei.
Când au fost la guvernare, socialiştii nu au reuşit acest lucru, astăzi vin şi vor să arunce ţara în aer.
Este un act clar împotriva României, a românilor, a securităţii economice. Ei mint, sunt ipocriţi şi ceea ce fac este criminal.
Fostul ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici, îi cerea în şedinţa de Guvern fostului prim-ministru Viorica Dăncilă să dispună reanalizarea calendarului de implementare a legii 127/2019, legea care modifica punctul de pensii, pentru a respecta limita de deficit bugetar de 3% din PIB aferent perioadei 2020 - 2023.
Această propunere venea după ce Dăncilă şi Teodorovici s-au întâlnit cu FMI şi Banca Mondială şi au acceptat sugestiile Băncii Mondiale.”
Guvernare liberală, taxe mai mici?
Altfel, Cîţu a negat că Guvernul PNL va tăia salariile bugetarilor şi pensiile, precizând că o guvernare liberală înseamnă taxe mai mici pentru toţi românii.
„Faptele vorbesc pentru noi. Guvernul socialist a introdus supra-taxarea contractelor part-time, am eliminat-o noi. A introdus TVA defalcat, am eliminat noi.
A introdus supra-acciza la carburant, am eliminat noi. A introdus OUG 114, care a fost un armaghedon pentru sectorul privat, a distrus sectoare întregi din economie, am eliminat noi.
Asta este direcţia în care mergem noi. Anul acesta, deşi ştim că este un an dificil, resursele sunt limitate, a început o criză - cea mai mare criză din ultima sută de ani - am reuşit să creştem punctul de pensie cu cea mai mare valoare.
Au crescut şi alocaţiile pentru copii cu 20% chiar dacă acest proiect a trecut de Parlament fără sursă de finanţare. O guvernare liberală înseamnă taxe mai mici, puţine, şi le plăteşte toată lumea, fără discriminări.”
Cîţu a ajuns încă de luni în judeţul Neamţ şi a participat la o serie de întâlniri cu oameni de afaceri.
sursa: Agerpres