Potrivit statutului PSD, nu există un termen limită pentru o conducere interimară, însă Biroul Politic de astăzi va desemna un înlocuitor pentru Victor Ponta. „Cel mai probabil va fi Rovana Plumb, dar nu se știe niciodată. Pot fi și alte propuneri. Domnul Dragnea are problema aceea cu condamnarea, nu mai poate prelua şefia. Dar cine ştie”, au declarat pentru EVZ surse din PSD, care au menţionat că toate detaliile privind termenul pentru interimar şi chiar organizarea unui Congres, în care să fie desemnată o nouă echipă la conducerea partidului, ar putea fi tranşate astăzi , în BPN, şi la Comitetul Executiv Naţional programat pentru săptămâna viitoare.

Congresul amânat continuu

Întrebat când va avea loc Congresul partidului, Ponta a menționat că, în mod normal, conform Statutului, în 2017, dar se poate face oricând înainte.

De fapt, Consiliul Național al PSD a decis în martie, în unanimitate, să organizeze Congresul pentru alegerea conducerii în luna noiembrie a acestui an. „Propun luna noiembrie a acestui an să convocăm congresul PSD pentru alegerea structurilor de conducere și pentru aprobarea modificărilor la statutul”, spunea atunci Liviu Dragnea.

Acum, când lucrurile au luat o întorsătură ne așteptată liderii partidului dau înapoi. „Nu e obligatoriu să avem Congres. Acea decizie se poate revoca. Sperăm ca domnul Ponta să termine acest scandal”, au declarat surse din PSD pentru EVZ.