Evenimentul Zilei > Politica > LIDERII din PSD care se PREGĂTESC să îl ÎNLOCUIASCĂ pe Dragnea. Două NUME GRELE într-o ipoteză APOCALIPTICĂ pentru șeful PSD
LIDERII din PSD care se PREGĂTESC să îl ÎNLOCUIASCĂ pe Dragnea. Două NUME GRELE într-o ipoteză APOCALIPTICĂ pentru șeful PSD

LIDERII din PSD care se PREGĂTESC să îl ÎNLOCUIASCĂ pe Dragnea. Două NUME GRELE într-o ipoteză APOCALIPTICĂ pentru șeful PSD

Consultantul politic Cozmin Gușă a identificat persoanele din sânul PSD care au o credibilitate mare în rândul oamenilor și care ar putea conduce Guvernul României.

Cozmin Gușă este de părere că moţiunea de cenzură a PNL nu are mari şanse de reuşită şi o variantă mult mai eficientă ar fi un guvern de uniune naţională, condus de o persoană credibilă din rândul social-democraţilor, cum ar fi Corina Creţu sau Nicu Bănicioiu.

Într-o intervenţie la Realitatea TV, acesta a adus în discuție scenariul ce ar putea avea ca efect îndepărtarea guvernului şi, implicit, prăbuşirea lui Liviu Dragnea.

Pentru ca moţiune să aibă şanse de reuşită, ar trebui să îndeplinească două criterii, este de părere Cozmin Guşă. "În primul rând, să fie un demers care să înlocuiască guvernul cu unul de uniune naţională, în care fiecare partid să fie reprezentat conform ponderii în Parlament. A doua condiţie necesară este ca cel mandatat în baza moţiunii să formeze acest guvern să fie o persoană care să aibă favorabilitate din partea PSD, o listă comună, pentru a putea atrage voturi din rândul PSD."

Întrebat dacă poate da două exemplu concrete de oameni potriviţi pentru această misiune, Cozmin Guşă a invocat două numel grele în PSD. 

"Un prim nume care-mi vine în miinte este Corina Creţu. Chiar dacă e comisar european, este un psdist care şi-a păstrat relaţiile atât în partid, cât şi în mediul politic, chiar prin natura funcţiei pe care o are. A doua variantă, chiar mai bună, ar fi Nicu Bănicioiu, un om care a foste extrem de regretat la excluderea din PSD, are încă foarte mulţui susţinători atât printre foştii colegi din PSD, cât şi din afara partidului. Sunt două propuneri pe care, cred eu, le-ar putea vota inclusiv cei din opoziţe, dar şi de către oameni din PSD care încep să se re revolte faţă de degringolada din PSDragnea," a afirmat consultantul politic.