Evenimentul Zilei > Politica > PSD îi RĂSPUNDE lui Iohannis: „Este halucinant, depășește orice fel de imaginație”
PSD îi RĂSPUNDE lui Iohannis: „Este halucinant, depășește orice fel de imaginație”

PSD îi RĂSPUNDE lui Iohannis: „Este halucinant, depășește orice fel de imaginație”

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a reacționat după discursul Președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a unor supraviețuitori ai Holocaustului.

„Este halucinant, depășește orice fel de imaginație. A folosit niște termeni de o iei la goană. Omul e plin de ură, urăște tot ce e românesc. Mesajele lui Klaus Werner Iohannis sunt tot mai toxice pe zi ce trece, iar cei care-i fac punctajul și care-l manevrează au trecut de la nivelul obrăzniciei la un nou nivel – sunt mesaje care pot aduce prejudicii de imagine României în sine. Asta se vede în ceea ce declară el în ultima perioadă și peste hotare. Mesajul de astăzi e șocant, pur și simplu creează o stare de panică în cadrul opiniei publice. Nu poți să declari așa ceva decât dacă are probleme foarte grave sau așa îl învață consilierii.”, a declarat Codrin Ștefănescu.

Președintele Iohannis a făcut o comparație între politicenii de astăzi și regimul nazist.

„Să nu uităm că, în numele unui aşa-zis ideal suprem, schimbând legi şi capturând instituţii una câte una, s-a consolidat regimul nazist. Percepţia că politicienii, care reprezintă oamenii şi interesele lor, au dreptul să calce în picioare adevăruri reprezintă o filozofie toxică. Astăzi, în tentativa lor nesăbuită de a se salva de justiţie şi de a-şi rezerva puterea, unii politicieni învinuiesc magistraţi, blamează multinationalale "viclene", cum zic ei, şi diaboliziează UE, descrisă drept abuzivă și trufașă. După cei arătați acum cu degetul, ar urma alții, apoi alții, și tot așa până când indistincția și căutarea continuă a vinovaților s-ar transforma în pretextul perfect pentru acapararea statului.