Evenimentul ZileiJustitiePSD i-a purtat ghinion. Retrogradată de CSM pentru o soluție favorabilă unui primar

PSD i-a purtat ghinion. Retrogradată de CSM pentru o soluție favorabilă unui primar

PSD i-a purtat ghinion. Retrogradată de CSM pentru o soluție favorabilă unui primar
O judecătoare de la Tribunalul Vrancea, Adriana Copaci, a fost retrogradată la nivel de judecătorie, de CSM, după ce a dat o sentință în favoarea unui primar PSD. În baza acestei decizii, primarul cu pricina a putut să-și păstreze funcția, deși a suferit o condamnare definitivă.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis sancționarea magistratului pentru „exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență, dacă fapta nu întrunește elementele constitutive ale unei infracțiuni”. Judecătoarea a fost cercetată de Inspecția Judiciară, iar în toamnă CSM a primit un raport prin care se solicita sancționarea acesteia, pentru o abatere disciplinară.

„Cu majoritate, În  baza  art.100  lit.d1  din  Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare aplică doamnei Copaci Adriana  – judecător în cadrul Tribunalului Vrancea sancţiunea disciplinară constând în „retrogradarea din gradul  profesional de tribunal în gradul profesional  de judecătorie” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. t) teza I raportat la art.991 alin.(1) din acelaşi act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de  5 judecători al  Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie“, se arată în dispozitivul publicat pe site-ul CSM.

Ne puteți urmări și pe Google News

Presa locală susține că judecătoarea Adriana Copaci ar fi fost sancționată deoarece a dat o soluție favorabilă în cazul primarului PSD Răduță Macovei, al comunei vrâncene Reghiu, care i-a permis acestuia să-și păstreze funcția, deși a fost condamnat definitiv.

În 2017, Răduță Macovei a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică. El a rămas în funcție după ce a obținut o soluție favorabilă în instanță, de la judecătoarea Adriana Copaci.

De menționat că soțul judecătoarei, Mihai Copaci, a fost condamnat pentru luare de mită în urma unui flagrant realizat de DNA în parcarea unui supermarket din Focșani.


Accesează: