Evenimentul Zilei > Politica > Victorie zdrobitoare pentru PSD în vestul României. Județul în care PSD a obținut supremația
Victorie zdrobitoare pentru PSD în vestul României. Județul în care PSD a obținut supremația

Victorie zdrobitoare pentru PSD în vestul României. Județul în care PSD a obținut supremația

În județul Hunedoara, alegerile europarlamentare au fost câștigate de către PSD, potrivit numărătorii paralele a partidelor. PSD s-a clasat pe locul 1, fiind urmat de PNL și USR.

PSD a obținut 29,76%, PNL – 26,2%, USR – 17,00%, Pro România a fost votat de 7,54% dintre hunedorenii care s-au prezentat la urne, ALDE – 4,7%, iar PMP – 4,16%

Au fost luate în calcul voturile din 512 din cele 524 de secții de votare.

La nivel național, primele rezultate parţiale anunţate de Biroul Electoral Central (BEC) confirmă faptul că PNL e pe primul loc după numărarea voturilor de la alegerile europarlamenare, în timp ce PSD şi de Alianța USR-PLUS s-au clasat pe următoarele locuri. ALDE nu intră în Parlamentul European.

În ceea ce privește referendumul național convocat de președintele Klaus Iohannis, conform rezultatelor parțiale publicate după numărarea a 94,6% din voturi, la ambele întrebări adresate românilor la Referendum, aceștia au votat în proporție de peste 89% DA.

La prima întrebare, „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”, au votat DA 6,36 milioane de români din țară și din străinătate (89,14%). Împotrivă au votat 1,05 milioane de oameni (10,86%).

La cea de-a doua întrebare, „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”, au votat DA 6,38 milioane de români (89,39%). Împotrivă s-au pronunțat 1,03 milioane de români (10,61%).