Evenimentul Zilei > Politica > „SUCCESORUL” lui Firea ARUNCĂ BOMBA. Va mai avea PRIMARUL CAPITALEI susținere în CONSILIU? „Nu poți să ataci și să nu…
„SUCCESORUL” lui Firea ARUNCĂ BOMBA. Va mai avea PRIMARUL CAPITALEI susținere în CONSILIU? „Nu poți să ataci și să nu…

„SUCCESORUL” lui Firea ARUNCĂ BOMBA. Va mai avea PRIMARUL CAPITALEI susținere în CONSILIU? „Nu poți să ataci și să nu…

PSD trece prin cel mai mare scandal din istoria partidului. Luni, în urma CEX-ului, Gabriel Mutu, cel care ocupă funcția de președinte interimar al PSD București, după ce Firea a demisionat, a declarat că măsurile luate împotriva Gabrielei Firea sunt total corecte. Acesta a declarat că nu se pot face declarații în afara partidului, prin intermediul cărora membri PSD să fie atacați, fără să existe repercusiuni. De asemenea, Mutu a prezentat și condițiile în care Firea se va mai bucura de sprijin politic din partea partidului.

„În momentul în care faci declarații în afara partidului, îți asumi. Intenția nu a fost de i se retrage sprijinul pentru funcția de vice președinte. Începând de la aparițiile din spațiul public, și terminând cu ședința din 13 noiembrie, unde s-a forțat votarea unui punct care era total nestatutar. Din câte ați văzut și dvs., acest lucru nu se va întâmpla. Consilierii sunt membri de partid. Ei au obligația de a implementa proiectele partidului. Este absolut necesar să existe întâlniri la nivelul organizației de București pentru a se vota propunerile. Avem o organizate funcționale, 6 organizații de sector funcționale. Firea va ave susținere atâta timp cât va implementa proiectele. Și din partea guvernului, toți membri au afirmat că susțin aceste propuneri. Nu este ușor să muți o societate de tipul Metrorex de la Ministerul Transporturilor, dar eu cred că nu este ușor astfel de mutări peste noapte, iar dorința asta , fără să te gândești la repercursiuni… Asta îți dă dreptul să ataci public?  Niciodată Firea nu a venit în CEx să indice ministrul care îi pune piedici. În cadrul CEx-ului nu a existat o asemenea abordare”, a declarat Mutu.