PSD face bilanțul după 6 luni de guvernare. Marcel Ciolacu: „Dacă nu eram noi, majorarea pensiilor, salariilor și alocațiilor nu exista”

PSD face bilanțul după 6 luni de guvernare. Marcel Ciolacu: „Dacă nu eram noi, majorarea pensiilor, salariilor și alocațiilor nu exista”

După șase luni de guvernare, președintele PSD, Marcel Ciolacu, și-a lăudat miniștrii, susținând că dacă social-democrații nu intrau la guvernare alături de colegii de la PNL și UDMR, românii nu ar fi beneficiat de măsurile stabilite în programele socio-economice menite să vină în ajutorul românilor în această perioadă de criză.

Marcel Ciolacu: „Guvernările anterioare au lăsat România în mijlocul unor crize suprapuse, dar mai ales au provocat o lipsă profundă de încredere. Nu mai era timp de experimente politice, care ar fi ținut România în continuare captivă a unui haos sanitar, economic și social. Era timpul ca PSD să-și asume din nou responsabilitatea și să pună umărul la stabilizarea României în cea mai grea perioadă după Revoluție.

Marcel Ciolacu laudă măsurile luate de PSD pentru români

După ce am confruntat problemele legate de pandemie, acum ne confruntăm și cu o inflație crescută, care pune presiune pe toate economiile lumii. Cea mai mare creștere de prețuri din ultimii 40 de ani în economiile dezvoltate, apoi războiul de la granițele noastre care a dat peste cap lanțurile de aprovizionare. Știam că problemele țării nu se rezolvă de la sine. Speranța nu face parte din strategia PSD. Strategia este să acționeze.

Ne puteți urmări și pe Google News

De aceea, în cele șase luni de guvernare, am construit un plan și ne-am luptat să-l punem cât mai bine în practică. De atunci, împreună cu partenerii din coaliție, cu mediul privat, sindicate și prietenii noștri europeni, lucrăm să sprijinim România, să o aducem pe drumul cel bun, să fim siguri că oferim șase egale tuturor, nu doar la câțiva.

Doamnelor și domnilor, împreună cu dvs., colegii mei din PSD, vrem să oferim astăzi românilor o evaluare clară și realistă a primelor șase luni de guvernare, fără cosmetizări și mai ales fără iluzii. Știm că în această perioadă, costul vieții, creșterea prețurilor și nivelul de trai au fost și continuă să fie principala problemă. Românii suferă din cauza scumpirii alimentelor, combustibilului, energiei și a inflației ridicate.

Ce s-a întâmplat cu alocațiile, salariile și pensiile 

Din acest motiv, de la intrarea la guvernare, PSD a promovat trei pachete de măsuri sociale și economice de sprijin pentru România. Peste 12 milioane de români beneficiază de măsuri și sute de mii de companii de scheme de ajutor pentru dezvoltare. Am reparat ceea ce era urgent. Și vreau să fiu cât se poate de clar și de direct - dacă PSD nu era la guvernare, aceste măsuri nu existau.

PSD a conceput și impus pachetul social, el cuprinde atât majorarea alocațiilor, pensiilor și salariilor, cât și un sprijin pentru pensionarii cu venituri mici pe perioada iernii. PSD s-a luptat pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze pentru populație și companii. PSD a construit programe de sprijin financiar pentru companiile românești in val de 20 miliarde de lei. Doar Ministerul de Finanțe, prin fonduri de garantare, a acordat până acum garanții de aproape 6 miliarde de lei IMM-urilor. PSD a venit cu un plan strategic și integrat pentru susținerea agriculturii și industriei alimentare românești, să putem procesa aici produsele noastre și să avem pe masă mâncare românească.

În plus, acum câteva zile am luat decizia adoptării unui nou pachet social, de sprijin pentru România, care cuprinde creșteri de salarii și ajutoare pentru pensionarii cu pensii de până la 2.000 de lei. În același timp, Guvernul a luat decizia să păstreze doar cheltuielile absolut necesare și să taie restul.”