Evenimentul Zilei > Politica > PSD face apel la unitate în negocierile cu UE: „Putem atrage 80 de miliarde euro”
PSD face apel la unitate în negocierile cu UE: „Putem atrage 80 de miliarde euro”

PSD face apel la unitate în negocierile cu UE: „Putem atrage 80 de miliarde euro”

România trebuie să primească 80 de miliarde de euro prin planul de redresare economică, iar orice negociere care va avea drept rezultat o alocare mai mică, va reprezenta un eșec pentru autoritățile din București.

Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD) a arătat că ultimul Consiliu European s-a încheiat fără nici un rezultat, deoarece statele membre nu au reușit să ajungă la un acord privind planul de redresare economică, repartizarea sumelor și viitorul buget european.

„Se vorbește deja de noi formule de distribuție a banilor și creșterea împrumuturilor în detrimentul granturilor. Suntem deja în întârziere iar criza coronavirus nu a fost depășită. Economia europeană și cetățenii europeni au nevoie de lideri politici responsabili, care să pună interesul comun, coeziunea și solidaritatea pe primul loc”, a declarat Victor Negrescu.

El a precizat că a observant că autoritățile din România arată doar ambiții minimale fără să prezinte vreo strategie sau vreun plan național de relansare economică, așa cum a fost solicitat inclusiv de către Comisia Europeană.


Tăriceanu, iritat de Ludovic Orban: „Logică nătângă, sfidează Parlamentul!”


 

Victor Negrescu spune că în baza formulelor propuse de Executivul european țara noastră are alocați aproximativ 80 de miliarde de euro și poate atrage până la 100 de miliarde de euro, dacă vor fi luate în calcul și resursele disponibile la Bruxelles.

În opinia sa, orice negociere care să conducă la mai puțini bani ar reprezenta un eșec pentru România dar și pentru negociatorii care se ocupă de această problemă.

„Fac din nou apel la decidenți să treacă peste viziunile politice înguste și să conceapă prin dialog, împreună cu toate formațiunile politice, cu partenerii sociali și cu actorii români relevanți de la Bruxelles, o strategie națională pentru România în Uniunea Europeană”, a mai spus Victor Negrescu într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

„Împreună, suntem mai puternici. România poate și trebuie să fie mai activă și coerentă la nivel european. Pentru aceasta, este nevoie de un plan clar asumat de toată lumea. Următorul Consiliu European va avea loc în iulie. E momentul pentru unitate, maturitate și viziune. Atât la Bruxelles, cât și la București”, a continuat europarlamentarul.