Evenimentul Zilei > Politica > MECIUL MOMENTULUI în PSD. Dragnea a fost pus la PUNCT de Stănescu
MECIUL MOMENTULUI în PSD. Dragnea a fost pus la PUNCT de Stănescu

MECIUL MOMENTULUI în PSD. Dragnea a fost pus la PUNCT de Stănescu

Vicepremierul Paul Stănescu a anunțat miercuri seară, după ce Liviu Dragnea a spus într-o conferință de presă că CEX așteaptă demisia de onoare a sa și a lui Lucian Șova, că „îmi voi face propria analiză şi voi decide în consecinţă”.

Se ascut săbiile din nou în PSD, puciștii din partidul socialist-democrat având și susținerea lui Klaus Iohannis pentru a pune presiune pe Liviu Dragnea. Paul Stănescu a reacționat dur după declarațiile președintelui PSD.

”Dacă, la şedinţa CExN de luni, 19 noiembrie, doamna prim-ministru sau preşedintele PSD mi-ar fi reproşat ceva legat de activitatea la minister şi mi-ar fi cerut demisia, o făceam pentru că sunt un om de onoare şi nu mă agăţ de niciun scaun! Mai mult, înaintea şedinţei, m-am întâlnit cu preşedintele Dragnea, care mi-a spus că nu-mi poate pune la îndoială competenţa ca ministru şi nicio clipă nu mi-a cerut să fac un pas în spate! Ulterior, am fost umilit inutil şi fără niciun argument, ceea ce mă face să nu intru în acest joc politicianist! Îmi voi face propria analiză şi voi decide în consecinţă!”, a spus Paul Stănescu într-o declarație pentru G4Media.ro.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că așteaptă demisiile de onoare de la Paul Stănescu, din funcțiile de vicepremier și ministru al Dezvoltării, și de la Lucian Șova, din funcția de ministru al Transporturilor.

Ședința conducerii PSD (CEX) a votat luni, după mai multe ore de discuții, schimbarea lui Paul Stănescu de la ministerul Dezvoltării și din funcția de vicepremier. Potrivit unor surse, ar fi fost doar șase voturi în favoarea lui Stănescu din cele peste 60 din CEX.

Președintele Klaus Iohannis a respins marți revocarea lui Stănescu din Guvern precum și numirea în locul său a lui Ilan Laufer. În aceeași zi, Paul Stănescu el a lansat un nou atac la adresa lui Liviu Dragnea, căruia i-a cerut din nou demisia din fruntea partidului, arătând că PSD s-a prăbușit în opțiunile electoratului, ajungând la sub 25% în sondaje