Evenimentul Zilei > Politica > TENSIUNE în sânul PSD. Reacție DURĂ a unui DEPUTAT și amenințări la adresa JURNALIȘTILOR
TENSIUNE în sânul PSD. Reacție DURĂ a unui DEPUTAT și amenințări la adresa JURNALIȘTILOR

TENSIUNE în sânul PSD. Reacție DURĂ a unui DEPUTAT și amenințări la adresa JURNALIȘTILOR

Amenințări voalate din partea unui membru important PSD la adresa jurnaliștilor, dar și critici fără precedent. Asta după ce liderii coaliției au decis să impună măsuri fără precedent față de jurnaliști în ziua moțiunii de cenzură.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a criticat atitudinea jurnaliștilor de-a lungul timpului, iar restricțiile impuse sunt îndreptățite în viziunea social-democratului. Explicația pe care acesta a avut-o fiind că, oricum, ”stați tolăniți ca la autogară”. Președintele comisiei juridice i-a avertizat pe jurnaliști ”să aibă grijă la comportament pe viitor”.

“Având în vedere comportamentul pe care l-au avut invitații și reprezentanții presei. S-a căutat să se evite astfel de incidente. Nu știu, vi s-a părut normal să nu se poată să se treacă dintr-un loc în altul, să încurce, cine a încurcat traseul unui premier și a unui președinte”, a spus Eugen Nicolicea, în Parlament.

Social-democratul s-a arătat revoltat de atitudinea jurnaliștilor de-a lungul timpului.

“Altă dată, pe viitor aveți griă de comportament. (…) Deci această este o atitudine eronată. Aveți dumneavoastră jos la P (etaj – n.r.) toate dotările. Există sala presei, aveți tot ce vă trebuie acolo? Și dumneavostră stați tolăniți aici ca la autogară”, a adăugat Nicolicea.

PSD  a introdus restricții fără precedent în Parlament, în ziua moțiunii de cenzură. Nu doar pentru USR, care nu mai are voie să aducă invitați, ci și pentru jurnaliști.

Benzi delimitatoare au fost montate în mai multe locuri în Parlament, accesul jurnaliștilor fiind restricționat. Ei sunt puși să stea în țarcuri, fără a avea acces la parlamentarii care intră în plenul Camerei Deputaților.

Nici lifturile nu mai pot fi folosite ca până acum. Unele dintre ele au fost restricționate doar pentru parlamentari.