Evenimentul Zilei > Politica > Cutremur la vârful PSD. Un important parlamentar, cu un pas în închisoare. Nu mai scapă de DNA
Cutremur la vârful PSD. Un important parlamentar, cu un pas în închisoare. Nu mai scapă de DNA

Cutremur la vârful PSD. Un important parlamentar, cu un pas în închisoare. Nu mai scapă de DNA

Încă un parlamentar PSD are mari probleme cu legea. Astăzi, un procuror DNA a cerut o pedeapsă de 7 ani de închisoare pentru fostul deputat Cristian Rizea. Pedeapsa a fost cerută în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Un procuror DNA a cerut, luni, magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie condamnarea fostului deputat Cristian Rizea la 7 ani de închisoare. Este vorba despre dosarul în care acesta este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a terminat de judecat dosarul, aflat în faza de apel, în care fostul deputat Cristian Rizea a primit în primă instanţă o condamnare de 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

La acest ultim termen de judecată, un procuror de la DNA a solicitat majorarea pedepsei pentru Rizea, precum şi încetarea procesului în cazul celuilalt inculpat din acest dosar, Lucian Colţea, care a decedat.

Cristian Rizea nu a venit la proces, iar avocatul său a anunţat, la un termen anterior, că fostul deputat „se plimbă din loc în loc” în ţară şi străinătate pentru că nu mai are bani şi nici domiciliu stabil şi că s-ar afla în SUA, informează Antena 3.

Instanţa a anunţat că pe 18 martie va da decizia definitivă în acest dosar.

În decembrie 2017, Cristian Rizea a fost condamnat în primă instanţă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Cristian Rizea este acuzat de DNA că a pretins, în mod direct, de la omul de afaceri Lucian Colţea suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive. 

Banii au fost ceruţi în schimbul promisiunii lui Rizea, îndeplinită ulterior, că va interveni la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) şi Primăria comunei Chiajna astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi.