Președintele executiv al PSD Constanța, Decebal Făgădău, consideră că organizarea congresului  este „o hotărâre înțeleaptă” pentru reașezarea lucrurilor în partid, având în vedere că “nici în istoria altor partide nu au fost atâtea momente de încercare câte au fost în 2017”. La congres, Făgădău exclude înlăturarea din partid, statutară, a unor membri de partid deveniți, între timp, indezirabili. Însă, “un lucru important pentru partid ar fi revizuirea statutului care, in ultima perioadă, a fost cam des modificat și, pe alocuri, mai puțin inspirat. Or cred că o discuție foarte serioasă tocmai pentru  a se pregăti acest congres poate fi legată de pregătirea partidului”.

 

Modificarea statutului PSD va duce, potrivit lui Decebal Făgădău, la rezolvarea unor situații neprevăzute până acum, în istoria partidului. “Am avut momente în care noi am văzut că am mandatat pe cineva să ne reprezinte pentru funcții înalte după care, în momentul în care tot noi, prin forurile statutar alese, BPN, CExN, am hotărât să retragem sprijinul am văzut că mulți rămâneau ancorați pe pozițiile respective. Ori noi trebuie să reglăm toate aceste lucruri și să le punem în acord cu statutul partidului. Deasemenea, cred că statutul  trebuie să gândească și efectul modificării legii. Pentru că statutul a fost actualizat ultima dată pe vremea când președinții de CJ și parlamentarii erau aleși uninominali”, a argumentat, într-o conferință de presă, Decebal Făgădău.

Organizația județeană a PSD Constanța își dorește să aibă reprezentanți în guvernul României după ce Liviu Dragnea a anunțat că este vizată schimbarea a 27 secretari de stat. “Cred că orice organizație va proceda la fel. Nu vorbim doar de recomensă sau sancțiune a rezultatului politic. Totuși, organizația județeană a PSD are opt parlamentari. Fiind unul din cele mai bune rezultate la nivel național, organizația poate propune oameni”. Decebal Făgădău susține însă că "este din ce în ce mai greu să identifici oameni competenți care să își dorească să ocupe funcții. Dificultate intâmpinată de toate partidele. Uitați-vă la ce nivel a ajuns discursul public al multor lideri de partid”.