Evenimentul Zilei > Politica > PSD SOMEAZĂ Comisia Europeană. Gata cu INEXACTITĂȚILE din rapoartele MCV. Breaking News
PSD SOMEAZĂ Comisia Europeană. Gata cu INEXACTITĂȚILE din rapoartele MCV. Breaking News

PSD SOMEAZĂ Comisia Europeană. Gata cu INEXACTITĂȚILE din rapoartele MCV. Breaking News

PSD s-a săturat de erorile din rapoartele MCV. Partidul dorește ca instituțiile europene să fie mai rezervate atunci când exprimă opinii despre România.

PSD solicită Comisiei Europene mai multă rigoare în legătură cu elaborarea MCV, dar și cu îngrijorările exprimate de asociații ale magistraților din România, în ceea ce privește „afirmațiile eronate” din rapoarte.

„Având în vedere precizia la care face apel Reprezentanţa Comisiei Europene din România cu privire la poziţiile oficiale exprimate de CE faţă de ţara noastră, ne aşteptăm la aceeaşi rigoare în legătură cu îngrijorările exprimate de cele mai reprezentative asociaţii ale magistraţilor din România în ceea ce priveşte <afirmaţiile eronate, nereale> apărute <în mod repetat> în rapoartele MCV.”, se arată într-o postare de pe facebook a Partidului Social Democrat.

PSD consideră că aceste inexactități ale Comisiei Europene nu vor face altceva decât să slăbească independența justiției: „Se impune deci o clarificare riguroasă asupra <modalităţii de culegere a datelor pentru întocmirea rapoartelor MCV> care, în opinia asociaţiilor magistraţilor, <a permis strecurarea unor erori/inexactităţi/afirmaţii trunchiate care nu pot face decât deservicii independenţei justiţiei>."

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.