Evenimentul Zilei > Politica > Dăncilă îl TRĂDEAZĂ pe Dragnea? LOVITURĂ de TEATRU în cazul lui STĂNESCU. „A fost OPȚIUNEA mea”
Dăncilă îl TRĂDEAZĂ pe Dragnea? LOVITURĂ de TEATRU în cazul lui STĂNESCU. „A fost OPȚIUNEA mea”

Dăncilă îl TRĂDEAZĂ pe Dragnea? LOVITURĂ de TEATRU în cazul lui STĂNESCU. „A fost OPȚIUNEA mea”

Miercuri seara în urma CExN, premierul Viorica Dăncilă a declarat că s-a abținut la votul din Comitetul Executiv (CEx) prin care s-a decis excluderea din Guvern a lui Paul Stănescu, vicepremier și ministru al Dezvoltării.

„Aceasta a fost opțiunea mea, dar în același timp trebuie să vă spun că eu trebuie să respect votul din CEX. Suntem un Guvern politic”, a spus Dăncilă.

Ședința conducerii PSD (CEX) a votat luni, după mai multe ore de discuții, schimbarea lui Paul Stănescu de la ministerul Dezvoltării și din funcția de vicepremier. În locul lui a fost numit Ilan Laufer, fost ministru pentru IMM-uri în guvernul Tudose. Potrivit unor surse, ar fi fost doar șase voturi în favoarea lui Stănescu din cele peste 60 din CEX.

Marți, președintele Klaus Iohannis a anunțat că acceptă șase dintre cei opt noi miniștri propuși luni de PSD, dar refuză doi dintre ei: Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Transporturilor și Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării.

De asemenea, de pe lista citită de Iohannis cu numele miniștrilor pentru care a acceptat remanierea au lipsit numele lui Paul Stănescu și Lucian Șova, ceea ce înseamnă că rivalul lui Liviu Dragnea rămâne șef peste bugetele generoase ale Ministerului Dezvoltării, iar Șova (susținut de PSD Bacău) rămâne ministru al Transporturilor.

Dezvoltarea este considerat ca fiind unul dintre cele mai importante și puternice ministere. Stănescu a intrat în conflict deschis cu Liviu Dragnea după semnarea scrisorii în care i-a cerut, alături de Adrian Țuțuianu și Gabriela Firea, să facă un pas înapoi de la conducerea PSD.