Evenimentul Zilei > Politica > Se ascut cuțitele în PSD! Răbdarea lui Dragnea a ajuns la final. Mărul discordiei în coaliția de guvernare
Se ascut cuțitele în PSD! Răbdarea lui Dragnea a ajuns la final. Mărul discordiei în coaliția de guvernare

Se ascut cuțitele în PSD! Răbdarea lui Dragnea a ajuns la final. Mărul discordiei în coaliția de guvernare

Alegerile europarlamentare se apropie cu pași repezi, iar partidele politice fac tot ce le stă în putință pentru a obține cât mai multe mandate la Bruexelles. În acest context, CEx al PSD se reunește miercuri, într-o ședință plină de tensiuni, pentru a stabili strategia cu care speră să dea lovitura.

Pe lângă asta, pe lista PSD se mai află două subiecte delicate care o pun în dificultate pe Viorica Dăncilă: o nouă remaniere guvernamentală și presiunile cu privire la demiterea din funcție a ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Mai multe detalii despre „culisele puterii” din PSD puteți citi pe Capital.

Amintim că ieri, deputatul Cătălin rădulescu a făcut o serie de declarații cu privire la situația liderului PSD, Liviu Dragnea. De asemenea, acesta a ținut să transmit și un mesaj către premierul Viorica Dăncilă.

„Nu există aşa ceva ca liderul nostru să fie condamnat şi cred că în România nu trebuie să existe asemenea practici. O să vedeţi cum o să reacţionăm. Deci, gata, s-a terminat cu condamnările nevinovate ale liderilor din PSD. Cine mai are curaj în continuare să condamne fără probe… şi că sistemul paralel dă bileţele să condamne oameni… o să iasă poporul şi o să vedeţi cum reacţionează.

Deci, cred că în momentul de faţă judecătorii trebuie să-şi facă meseria şi, dacă nu există probe, trebuie să-l achite pe preşedinte. (…) Deci eu am citit dosarul şi ştiu că nu există niciun fel de probă. Aici nu s-au furat miliarde de euro, milioane de euro şi aşa mai departe ca să condamni un om nevinovat. Eu cred că judecătorii în momentul de faţă trebuie să arate foarte clar că nu mai ţin cont de acest sistem paralel şi că trebuie să judece corect”, a declarat Rădulescu.

„Ne-am săturat de ceea ce s-a întâmplat în 2013, când s-a întâmplat ca la sute de lideri PSD să li se facă dosare. Eu cred că s-a terminat cu momentul ăla. Dacă sistemul paralel îşi va mai permite ca să treacă în acest moment şi să influenţeze judecătorii, cred că poporul le va arăta ce înseamnă judecata poporului. (…)Nu există să fie condamnat preşedintele Liviu Dragnea, pentru că nu e vinovat ca să fie condamnat. Nu există această variantă pentru noi şi eu cred că e bine să vă băgaţi în cap. Noi ştim că acest preşedinte al nostru este nevinovat şi cred că trebuie să se termine cu aceste practici nenorocite”, a adăugat acesta, conform romaniatv.net.

Deputatul a trimis un mesaj și premierului Viorica Dăncilă, declarând că trebuie să „stea de vorbă urgent cu ministrul Justiţiei, trebuie să înţeleagă că trebuie să dea aceste ordonanţe de urgenţă pe care le aşteaptă toată lumea. Dacă nu, o să vedem când facem Comitet executiv ce vom hotărî noi”.

Întrebat dacă Tudorel Toader ar trebui să mai rămână în fruntea ministerului Justiției, acesta a spus „să nu mai rămână”.