Evenimentul Zilei > Politica > PSD București a cerut retragerea sprijinului politic pentru Aurelian Bădulescu
PSD București a cerut retragerea sprijinului politic pentru Aurelian Bădulescu

PSD București a cerut retragerea sprijinului politic pentru Aurelian Bădulescu

PSD București a cerut retragerea sprijinului politic pentru viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu. Acesta va fi înlocuit din funcție și va fa fi exclus din partid pentru declarațiile făcute. În replică, Bădulescu a transmis că actul nu este unul asumat.

„Este propunerea conducerii PSD Bucureşti. Îi vom retrage sprijinul în mod obligatoriu, îl vom înlocui din din funcție şi-l vom exclude din partid pe Bădulescu (Aurelian – n.r.). Organizațiile de sector, cu excepția organizației din Sectorul 3, ne-au cerut acest lucru”, au declarat surse din conducerea PSD Bucureşti, conform mediafax.ro

Conform surselor citate, lui Aurelian Bădulescu va fi expus din partid din cauza declarațiilor critice la adresa conducerii partidului, a președintelui şi secretarului general, Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu.

„Sunt trei motive. Bădulescu a făcut niște declarații absolut penibile referitor la conducerea partidului, cu jigniri la televizor. L-a criticat oribil pe Liviu Dragnea şi pe Codrin Ştefănescu. Dragnea nu i-a răspuns, dar Ştefănescu i-a şi răspuns la o emisiune TV, când i-a spus că e trivial şi un golan şi că va cere excluderea sa din partid. Membrii PSD au fost şocaţi de limbajul lui Bădulescu. Doi la mână, o mare parte din consilierii PSD, de la municipiu şi toţi de la sectoare îl consideră un sabotor în ceea ce înseamnă politicile PSD în Primăria Capitalei. Mai mult, deşi s-a zvonit că e omul lui Firea, a avut curaj să se dea şi la Firea. El bate toba că nu PSD l-a pus viceprimar, ci a fost un vot în consiliu, că au avut încredere în el”, au mai spus sursele social-democrate.

În replică, Aurelian Bădulescu a afirmat că documentul nu este asumat de conducerea PSD București.

„Până la acest moment, organizația de București nu a confirmat acest document. De aceea cred că ne şi pripim şi tot încearcă punerea lui în discuție, dar deocamdată nu şi-l însușesc, nu are dată, nu e semnat. Trebuie să fie şi asumat să producă efecte”, a afirmat Aurelian Bădulescu.

Într-un document intern apărut în spaţiul public, PSD București cere retragerea sprijinului politic pentru viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.