Evenimentul Zilei > Politica > PSD continuă atacul la Klaus Iohannis: „nu face decât să încurajeze manifestările violente”
PSD continuă atacul la Klaus Iohannis: „nu face decât să încurajeze manifestările violente”

PSD continuă atacul la Klaus Iohannis: „nu face decât să încurajeze manifestările violente”

PSD arată, într-un comunicat de presă, că președintele Klaus Iohannis nu are căderea de a vorbi despre justiție și îl acuză că prin limbajul folosit „încurajează manifestările violente”.

„Preşedintele Iohannis nu este interesat de justiţie, ci doar politizează justiţia!

PSD condamnă cu tărie declaraţiile prin care preşedintele Klaus Iohannis a desconsiderat toate recomandările şi solicitările magistraţilor de a nu amesteca mizele sale electorale cu problematica justiţiei. Mai mult, constatăm că preşedintele Klaus Iohannis i-a minţit ieri inclusiv pe magistraţi, atunci când le-a dat asigurări că nu va afecta justiţia prin implicarea în campania electorală.

Cu atât mai mult, considerăm că nu are căderea să vorbească de justiţie o persoană care este acuzată de furt de case, căruia îi închid dosarele penale acoliţii pe care îi protejează în funcţie şi a cărui nevastă merge cu basmaua în cap, noaptea ca hoţii, să dea declaraţii la Parchet.

PSD nu s-a opus niciodată organizării unui referendum, Preşedintelui dându-i-se dreptul de a-l organiza încă de acum doi ani. Este doar problema Preşedintelui Klaus Iohannis faptul că au trecut doi ani de zile până a putut lua o decizie!

PSD nu a fost şi nu este împotriva unui referendum privind justiţia, suntem împotriva unui Preşedinte care politizează justiţia!

Klaus Iohannis nu este proprietarul justiţiei. PSD sprijină justiţia care este legată atât de statul de drept, cât şi de drepturile omului. Sperăm că Iohannis înţelege foarte bine că, atunci când procurorii şi judecătorii folosesc protocoale secrete, încrederea oamenilor în sistemul de justiţie este afectată şi această problemă trebuie rezolvată.

PSD condamnă limbajul suburban folosit de preşedintele Iohannis, limbaj care îl descalifică total din postura de şef al statului şi din funcţia de mediator la care îl obligă Constituţia României. Adresarea jignitoare, lipsită de minima decenţă a unui preşedinte, nu face decât să încurajeze manifestările violente din ce în ce mai frecvente în societatea românească.

PSD va explica în continuare cetăţenilor români care este importanţa alegerilor europarlamentare, de ce este important ca România să aibă reprezentanţi patrioţi în Parlamentul European, care să susţină atât interesele românilor, cât şi continuarea procesului de integrare în Uniunea Europeană. La fel, vom continua să guvernăm în interesul românilor, ca dovadă faptul că veniturile românilor au crescut mai mult decât oricând în istoria postdecembristă.

În ceea ce priveşte organizarea secţiilor de votare, cu siguranţă Guvernul PSD va respecta întru-totul prevederile legale.”, se arată în comunicatul PSD.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: