Evenimentul Zilei > Politica > PSD ar vrea, dar nu are cu cine să doboare guvernul
PSD ar vrea, dar nu are cu cine să doboare guvernul

PSD ar vrea, dar nu are cu cine să doboare guvernul

Mărturia a fost făcută de deputatul PSD, Valeriu Steriu, purtătorul de cuvânt al partidului, care a dezvăluit că încă nu există numărul suficient de voturi pentru a da jos Guvernul Orban.

Prezent la o emisiune pe teme politice, la RFI, deputatul Steriu a recunoscut că, matematic, PSD nu are suficiente voturi pentru a trece o moțiune de cenzură împotriva guvernului PNL.

Celor de la PSD le mai trebuie cinci voturi, așa că au început să se roage de deputații neafiliați să voteze o eventuală moțiune de cenzură. ”Într-adevăr, matematic nu sunt șanse la acest moment, dar astăzi avem o primă sesiune, cel puțin la Camera Deputaților, în care vom mai începe discuții, negocieri, cu alte grupuri parlamentare”, a spus Steriu. Dacă aceste discuții vor rămâne fără rezultat, celor de la PSD le rămâne o singură trabă de făcut, să stea pe margine și să privească cum liberalii conduc România. ”Sunt în clipa de față alături de PSD doar cei din UDMR, dar celelalte grupuri parlamentare pot să participe, sunt chiar și deputați și senatori neafiliați, care la rândul lor pot veni. Este nevoie matematic de încă cinci voturi și cu siguranță se pot identifica aceste cinci voturi”.