Astfel, PSD spune despre Ludovic Orban că este un ”mincinos șef” și că direcția României, din momentul de față, este direct ”în gard”. Cei de la PSD demontează toate laudele lui Ludovic Orban, din ultima vreme.

Afirmația făcută de premier cum că ”România are cea mai generoasă reglementare privitoare la suspendarea plății ratelor bancare”, este una mincinoasă deoarece, spune PSD, ”proiectul PNL obligă românii să plătească dobândă la dobândă”.

O altă laudă a premierul este desființată de PSD: ”Am făcut un efort și în privința susținerii întreprinderilor mici și mijlocii prin programul IMMInvest”, se lăuda premierul. ”Fals”, spune PSD, ”Platforma ImmInvest NU funcționează la peste o săptămână de la lansare!”.

Ludovic Orban se laudă cu legea prin care se interzice exportul de bușteni. ”Un proiect de lege cu aproape același conținut ca și proiectul nostru de lege din 2017 privind interdicția exporturilor la bușteni a fost aprobat de Camera Deputaților”, adevărul fiind altul, și anume că ”PNL nu a depus niciun proiect privind exportul de bușteni!”.

Premierul se mai laudă că a prelungit mandatele aleșilor locali. ”Noi am dat Ordonanță de urgență privitor la prelungirea mandatelor aleșilor locali, au sărit și ei cu un proiect de lege”, spunea premierul. Adevărul, susțin cei de la PSD este în altă parte, dar nu la PNL. ”PNL a emis OUG după ce PSD, UDMR, Pro România și ALDE au depus la Parlament proiectul de lege privitor la prelungirea mandatelor aleșilor locali!”