Editura Evenimentul si Capital

SCANDAL între Putere și Opoziție în Parlament. Noul regulament al Camerei, publicat în Monitorul Oficial | LIVE TEXT

Autor: | | 4 Comentarii | 1578 Vizualizari

UPDATE 6: Modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial, la numai o oră de la adoptarea proiectului în plenul forului legislativ.

„Monitorul Oficial a executat. Nu vom mai avea dezbateri pe amendamentele respinse şi legile Justiţiei vor fi puse pe masa domnului Dragnea aşa cum şi-a dorit", a declarat, în plenul Camerei, liderul deputaţilor liberali Raluca Turcan.

În replică, preşedintele de şedinţă, social-democratul Florin Iordache, a declarat că „Monitorul Oficial era obligat să publice ce s-a votat Parlament".

UPDATE 5: Plenul Camerei Deputaţilor a dat, miercuri, vot favorabil propunerii de modificare a Regulamentului Camerei în ceea ce priveşte supunerea la vot a amendamentelor. Propunerea PSD - ALDE a fost adoptată în aceeaşi zi de Comisia de regulament.

Modificarea a fost votată de 176 de deputaţi, 88 au votat împotrivă, iar trei s-au abţinut.

UPDATE 4: Deputații au votat, miercuri, amendamentul privind modificarea regulamentului Camerei. În prealabil, în Comisia de specialitate, amendamentul a fost asumat de deputatul UDMR Marton Arpad, alături de preşedintele Comisiei de regulament, deputatul PSD Eugen Nicolicea, şi care modifică articolul 120 din Regulament. Urmează ca parlamentarii să dea vot final asupra proiectului de lege în ansamblu.

Modificarea a trecut cu 164 de voturi „pentru”și 87 „împotrivă”. Iată cum arată controversatul amendament:

„După ce timpul de dezbatere stabilit în funcție de complexitatea raportului a fost epuizat, dezbaterea se încheie şi preşedintele de şedinţă supune votului amendamentele cuprinse în raportul comisiei, în următoarea ordine: în primul rând, se supun votului amendamentele prin care se propune eliminarea unor texte, apoi amendamentele adoptate de comisie. Dacă niciunul dintre aceste amendamente nu a fost adoptat, se supun votului amendamentele respinse din raport, în ordinea înscrisă în acesta. Dacă unul dintre amendamente a fost acceptat de majoritatea deputaţilor prezenţi, celelalte amendamente se consideră respinse. Dacă niciunul din amendamentele din raport nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat, se consideră adoptată forma iniţială”, se arată în amendamentul adoptat de comisia de regulament la propunerea deputatului PSD Eugen Nicolicea.

UPDATE 3: Parlamentarii PMP au protestat, în ședința din plen, faţă de propunerea de modificare a regulamentului forului legislativ, afişând la tribună coli de hârtie cu mesajul „Jos cenzura!".

Protestul PMP s-a desfăşurat în timp ce Robert Turcescu a susţinut, de la microfon, că modificarea regulamentului afectează dezbaterea parlamentară pe termen lung.

„Oameni buni, nu e un lucru de nebăgat în seamă, nu este un lucru pe care să-l votaţi în necunoştinţă de cauză. El la asta duce - la cenzură, la transformarea Parlamentului în moşia lui Dragnea. Măcar înainte de a vota astăzi, dragi colegi de la PSD, de la ALDE, de la UDMR (...) vă invit măcar să citiţi textul. Este un lucru care va afecta viaţa parlamentară, dezbaterea parlamentară pe o lungă perioadă de timp. Nu votaţi ca oile lui Daea. Votaţi în cunoştinţă de cauză. Dacă veţi avea o minimă aplecare asupra acestui text, veţi vedea că este un pericol mortal pentru ceea ce înseamnă dezbaterea parlamentară. Nu vă bateţi joc de dezbaterea parlamentară", a declarat Turcescu.

UPDATE 2: În ședința din plen a Camerei Deputaților, Florin Roman (PNL) şi-a lipit pe gură o bandă de scotch, arătând prin acest gest că cei din majoritatea parlamentară vor să închidă gura Opoziţiei.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro

Rubato

24,00Lei

Viscolul

24,00Lei

Generation P

26,00Lei

libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI