Evenimentul Zilei > Politica > PSD-ALDE au CANDIDAT COMUN la prezidențiale. Anunțul din interiorul coaliției DECLANȘEAZĂ MAREA CURSĂ. „Îi va BATE pe Iohannis și Cioloş”
PSD-ALDE au CANDIDAT COMUN la prezidențiale. Anunțul din interiorul coaliției DECLANȘEAZĂ MAREA CURSĂ. „Îi va BATE pe Iohannis și Cioloş”

PSD-ALDE au CANDIDAT COMUN la prezidențiale. Anunțul din interiorul coaliției DECLANȘEAZĂ MAREA CURSĂ. „Îi va BATE pe Iohannis și Cioloş”

Se pare că PSD și ALDE și-au ales deja candidatul pentru alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului 2019. Secretarul general adjunct al formațiunii, Codrin Ștefănescu, a făcut un anunț ferm în acest sens, promițând că va exista o dezvăluire făcută de coaliție în privința identității candidatului „exact când trebuie”.

„Vom face anunţ împreună, la un moment dat şi credeţi-mă că anul viitor candidatul de la PSD şi ALDE îl va bate pe Iohannis, cu tot cu domnul Cioloş care va intra în cursă”, a  spus Ștefănescu, într-o emisiune difuzată joi seara la Realitatea TV.

Anunțul va fi făcut la momentul oportun, spune secretarul general adjunct al PSD, „ca să nu cumva să ni-l ia băieţii ăştia de pe stradă dacă îl anunţăm acum”.

„Avem candidat PSD pentru preşedinţie. Nu (sunt eu – n.r.). O să anunţăm exact când trebuie ca să nu cumva să ni-l ia băieţii ăştia de pe stradă dacă îl anunţăm acum. Avem în mod sigur un candidat, 100%”, asigură Ștefănescu.

Seocial-democratul a fost întrebat dacă PSD este gata să suțină o candidatură a liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, sau dacă fostul premier va fi nevoit să își găsească o altă majoritate, răspunzând: „O să aveţi o surpriză. Ce majoritate să îşi caute ca să candidezi la preşedinţie. Anunţi candidatura, iei semnături”.

Între timp, președintele Iohannis și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat, făcând un anunț în acest sens săptămâna trecută, la Sibiu.

„Vreau să vă comunic acum, aici în această dimineaţă frumoasă: sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de preşedinte al României”, spunea șeful statului apreciind că „PSD nu este extrem de fericit că am făcut acest anunţ”.