PSD, acuzat că vrea "să cumpere" parlamentari PNL

PSD, acuzat că vrea "să cumpere" parlamentari PNL

Liberalii le reproşează foştilor colegi de alianţă că le racolează senatorii şi deputaţii. PSD se face că nu ştie nimic, dar contraatacă cu ajutorul PC.

După ce, în urmă cu câteva zile, conducerea centrală a PNL a dat ordin filialelor din ţară să stea cu ochii pe proprii parlamentari, pentru a evita migraţia acestora la PSD, liberalii au transmis ieri, printr- un comunicat de presă, că social-democraţii de la Centru au trasat sarcina fiecărei filiale PSD să racoleze parlamentari PNL. "Partidul Naţional Liberal a luat la cunoştinţă faptul că PSD a trasat sarcina fiecărei filiale social-democrate din întreaga ţară să racoleze minim un parlamentar al PNL", se arată în comunicatul de presă transmis de liberali. "Se vede cu ochiul liber că PSD are numeroase tentative de a racola parlamentari PSD. Aceste tentative şi, inclusiv mişcarea lui Tăriceanu, demonstrează că PSD-ului îi este frică de candidatura lui Crin Antonescu la prezidenţiale", a declarat, pentru EVZ, şeful campaniei PNL pentru europarlamentare, Marian Petrache. Surse din PNL au declarat EVZ că mai mulţi parlamentari liberali, mai ales senatori, au fost contactaţi de către social-democraţi pentru a se înscrie în PSD. În schimb, acestora li s-ar fi promis nu funcţii la nivelul Parlamentului, dar diferite sume de bani, au mai declarat aceleaşi surse. În replică, premierul Victor Ponta, aflat ieri la Roma, a declarat că acuzaţiile aduse de PNL la adresa PSD sunt nişte prostii. "N-am discutat cu nimeni nici înainte, nici după, de a transfera parlamentari PNL la PSD. Cred că nu ia nimeni în serios aşa ceva. E o prostie", a spus Ponta. La rândul lor, noii parteneri ai PSD, conservatorii, şi-au amintit că şi Crin Antonescu "i-a invitat la discuţii pe unii senatori ai PC, în încercarea de a-i convinge să se alăture PNL". Ieri, însă, senatorul PNL de Bistriţa, Ioan Deneş, a anunţat că trece la PSD.

  • Liberalii acuză PSD că vrea să racoleze parlamentari PNL. VEZI replica PSD

Liberalii nu se aşteaptă la plecări la PRL Surse din PNL au declarat pentru EVZ că "niciun senator, deputat, preşedinte de consiliu judeţean, primar de municipiu, lider de filială", nu va părăsi în acest punct partidul condus de Crin Antonescu pentru a trece în formaţiunea pe care doreşte să o înfiinţeze Călin Popescu Tăriceanu, adăugând că demersul fostului premier nu va avea ecou în partid. De altfel, şansele ca Partidul Reformator Liberal (PRL) să aibă reprezentanţi în guvern sunt reduse, în condiţiile în care formaţiunea lui Tăriceanu nu reuşeşte să strângă suficienţi membri. Şi preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a infirmat posibilitatea ca premierului Tăriceanu să îi fie oferit vreun post în Guvern. "Nu facem alianţă cu Tăriceanu. USD nu face alianţă cu o persoană fizică, noi nu mergem la poarta PNL şi oferim posturi în ministere cui iese din PNL. În ceea ce priveşte candidatura la prezidenţiale, nu există o înţelegere pentru susţinerea dlui Tăriceanu. Nu există un tandem Ponta - Tăriceanu", a mai spus Liviu Dragnea. Potrivit surselor EVZ, varianta vehiculată de Victor Ponta privind candidatura lui Tăriceanu la prezidenţiale din partea USD a fost respinsă de baronii locali ai PSD, care vor ca partidul lor să aibă propriul reprezentant. "N-am discutat cu nimeni. Cred că nu ia nimeni în serios aşa ceva. E o prostie." VICTOR PONTA, premier CITIŢI ŞI:

  • Un senator PNL a trecut la PSD
  • Dragnea: Sper ca lui Crin să îi pară rău de ruperea USL, noul Guvern va avea 60% în Parlament
  • Tăriceanu: Actualul președinte al PNL devine un nou Traian Băsescu
  • Iohannis: Inițiativa lui Tăriceanu, regretabilă

Ne puteți urmări și pe Google News