PSD acuză că „Guvernul PNL este responsabil pentru cele mari scumpiri la alimente din ultimul deceniu. Orban și Cîțu ne distrug nivelul de trai și se mai și laudă cu asta!”.

Potrivit social-democraților, Guvernul liberal a crescut prețurile la alimente, în plină criză din cauza pandemiei de coronavirus, iar românii sunt nevoiți să facă eforturi financiare uriașe pentru a trăi.

„Creșterea prețurilor la alimente este cel mai relevant bilanț al guvernării liberale. În 2020, românii scot de la o lună la alta tot mai mulți bani pentru mâncare. Scumpirile cu două cifre la legume și fructe îngroapă puterea de cumpărare a majorității populației în plină criză economico-socială.

Doar Cîțu și Orban mai au tupeu să spună ca inflația este mică. La cât s-au îmbogățit în pandemie, e normal ca totul să li se pară ieftin. Sub conducerea PNL, România se pregătește de „Jocurile Foamei”!”, a scris PSD pe pagina sa de Facebook.

Paul Stănescu, secretar general interimar al PSD a anunțat zielele trecute că partidul este gata să depună o moţiune de cenzură împotriva actualului guvern, invocând că actualul executiv este o catastrofă pentru ţară.

Demersul va fi inițiat la cererea primarilor din partid, astfel încât alegerile locale să fie organizate de un alt guvern.

„Depunem moțiunea de cenzură și aceasta va trece sută la sută. Toți primarii PSD ne transmit aceleași mesaje din partea românilor: Guvernul Orban este o catastrofă pentru țară”, a scris Paul Stănescu într-un comunicat de presă.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat în premieră săptămâna trecută că PSD va depune o moțiune de cenzură.