Reprezentanții partidului au arătat, într-un mesaj postat pe pagina oficială de socializare, că explozia numărului de îmbolnăviri de COVID-19 din ultima perioadă  este rezultatul eșecurilor înregistrate de Guvernul PNl în gestionarea pandemiei provocată de noul coronavirus.

Prelungirea stării de alertă înseamnă eșecul strategiei anti-pandemie a Guvernului. O țară întreagă este obligată să deconteze prostiile liberale: chefuri sfidătoare în vreme ce românii suportau restricții; testare lipsită de logică, cu fluctuații aberante; măști proaste pentru medici, generând focare COVID-19 în spitale; legi croite greșit, care au provocat vid legislativ”, se arată în postarea publicată pe pagina oficială a PSD.

Social-democrații acuză PNL și Guvernul condus de Ludovic Orban că încearcă să arunce vina proastei gestionări a crizei asupra cetățenilor, provocând vrajbă în rândul acestora.

„O guvernare care dă permanent vina pe cetățenii săi nu poate trece o țară prin criză. În loc de solidaritate, PNL provoacă doar învrăjbire!”, se arată în mesajul postat de responsabilii PSD.

Potrivit  sursei citate, președintele Klaus Iohannis și-a asumat meritul pentru numărul mic de îmbolnăviri, atunci când a fost cazul, iar acum, când boala s-a intensificat, aruncă vina pe români

„Iohannis și PNL au guvernat pe principiul «când sunt puține cazuri – e meritul nostru, când sunt multe – e vina românilor». Și au băgat întreaga Românie la terapie intensivă!”, se mai arată în postarea publicată pe pagina PSD.

Zilele trecute, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvenului dacă executivul nu va majora alocațiile de la 1 august, după decizia CCR de astăzi. Marcel Ciolacu a afirmat că moțiunea PSD va fi depusă indiferent dacă va fi prelungită starea de alertă.

„Pentru milioane de românii cu copii această măsură initiată de PSD este o mare gură de oxigen pentru bugetul lunar al familiei. De ceea, îi solicit președintelui să promulge legea în regim de urgență, iar Guvernului Orban să o aplice de la 1 august. Dacă nu fac asta, depunem moțiunea de cenzură în august – indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă”, a scris pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Orban pune clasa politică pe jar: „Dacă va fi necesar, suntem pregătiţi”

Cine se opune unei alianțe anti-PSD la Primăria Constanța? Liberalii arată spre USR