Evenimentul Zilei > Politica > PSD acuză eșecul strategiei guvernamentale anti-pandemie: „O țară întreagă obligată să deconteze prostiile liberale”
PSD acuză eșecul strategiei guvernamentale anti-pandemie: „O țară întreagă obligată să deconteze prostiile liberale”

PSD acuză eșecul strategiei guvernamentale anti-pandemie: „O țară întreagă obligată să deconteze prostiile liberale”

Prelungirea stării de alertă echivalează cu eșecul strategiei adoptată de actuala guvernare în vederea combaterii pandemiei de coronavirus, susține PSD.

Reprezentanții partidului au arătat, într-un mesaj postat pe pagina oficială de socializare, că explozia numărului de îmbolnăviri de COVID-19 din ultima perioadă  este rezultatul eșecurilor înregistrate de Guvernul PNl în gestionarea pandemiei provocată de noul coronavirus.

Prelungirea stării de alertă înseamnă eșecul strategiei anti-pandemie a Guvernului. O țară întreagă este obligată să deconteze prostiile liberale: chefuri sfidătoare în vreme ce românii suportau restricții; testare lipsită de logică, cu fluctuații aberante; măști proaste pentru medici, generând focare COVID-19 în spitale; legi croite greșit, care au provocat vid legislativ”, se arată în postarea publicată pe pagina oficială a PSD.

Social-democrații acuză PNL și Guvernul condus de Ludovic Orban că încearcă să arunce vina proastei gestionări a crizei asupra cetățenilor, provocând vrajbă în rândul acestora.

„O guvernare care dă permanent vina pe cetățenii săi nu poate trece o țară prin criză. În loc de solidaritate, PNL provoacă doar învrăjbire!”, se arată în mesajul postat de responsabilii PSD.

Potrivit  sursei citate, președintele Klaus Iohannis și-a asumat meritul pentru numărul mic de îmbolnăviri, atunci când a fost cazul, iar acum, când boala s-a intensificat, aruncă vina pe români

„Iohannis și PNL au guvernat pe principiul «când sunt puține cazuri – e meritul nostru, când sunt multe – e vina românilor». Și au băgat întreaga Românie la terapie intensivă!”, se mai arată în postarea publicată pe pagina PSD.

Zilele trecute, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvenului dacă executivul nu va majora alocațiile de la 1 august, după decizia CCR de astăzi. Marcel Ciolacu a afirmat că moțiunea PSD va fi depusă indiferent dacă va fi prelungită starea de alertă.

„Pentru milioane de românii cu copii această măsură initiată de PSD este o mare gură de oxigen pentru bugetul lunar al familiei. De ceea, îi solicit președintelui să promulge legea în regim de urgență, iar Guvernului Orban să o aplice de la 1 august. Dacă nu fac asta, depunem moțiunea de cenzură în august – indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă”, a scris pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Orban pune clasa politică pe jar: „Dacă va fi necesar, suntem pregătiţi”

Cine se opune unei alianțe anti-PSD la Primăria Constanța? Liberalii arată spre USR

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: