Evenimentul Zilei > Politica > Thriller în PSD: „Dacă Dragnea nu va fi achitat, e clar că vor fi 7 PSD-uri mai mici”
Thriller în PSD: „Dacă Dragnea nu va fi achitat, e clar că vor fi 7 PSD-uri mai mici”

Thriller în PSD: „Dacă Dragnea nu va fi achitat, e clar că vor fi 7 PSD-uri mai mici”

PSD riscă să piardă guvernarea sau să se transforme într-un „partid atomizat” dacă președintele formațiunii nu va fi achitat în dosarul de corupție, au apreciat, pentru EVZ, o parte din liderii organizațiilor județene social-democrate.

Înalta Curte de Casație și Justiție a fixat pentru 29 mai pronunțarea în dosarul președintelui PSD Liviu Dragnea. La finalul procesului, marți, DNA a cerut pedeapsă cu închisoarea, iar Dragnea a pledat nevinovat. Liderul PSD este acuzat de procurori că a intervenit în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul organizației județene PSD Teleorman.

Marioneta

„Așteptăm decizia ÎCCJ și după ce aflăm pronunțarea luăm act și procedăm în consecință. Nicio variantă nu este exclusă. O decizie de achitare ar însemna o continuitate a programului de guvernare. În același timp, nu mă îndoiesc că există o străduință destul de mare pentru întreruperea acestui mandat guvernamental, înlăturarea acestui Executiv și instituirea unui Guvern marionetă care să aibă un singur scop, slujirea interesului național din punctul de vedere al lui Klaus Iohannis, realegerea sa în funcție. Acestea ar putea fi posibilele consecințe”, a declarat, pentru EVZ, președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Țăndări

„În primul rând, pronunțarea nu este definitivă și irevocabilă și președintele Dragnea ar trebui achitat. Dacă se întâmplă invers, fără Liviu Dragnea PSD riscă foarte multe. Se poate transforma într-un partid atomizat. Să vă spun, așa, foarte pe scurt: dacă președintele Dragnea nu va fi achitat, așa cum ar fi normal, e clar că vor fi 7 PSD-uri mai mici. Evident că PSD va fi un partid făcut țăndări”, a declarat, pentru EVZ, președintele PSD Bacău, Dragoș Benea.

„Nu avem ce să facem”

Alți liderii PSD preferă să- și declare speranța unei decizii favorabile liderului partidului și nu doresc să vorbească despre potențialele consecințe ale verdictului ÎCCJ. „Nu vreți să așteptăm să se pronunțe onorata instanță? Noi sperăm, desigur, că îl va găsi nevinovat. Ne exprimăm solidaritatea, mai mult de atât ce să facem? Nu avem ce să facem”, a declarat pentru EVZ vicepre ședintele PSD Gabriel Zetea.

 „Eu zic să discutăm despre subiectul ăsta când se pronunță verdictul, nu astăzi. Da?”, a spus liderul PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu. „Din ce-am văzut, cred că dl președinte Dragnea nu are nicio vină în toată povestea”, a spus președintele PSD Bistrița Năsăud, Radu Moldovan. „Să vedem pronunțarea întâi. Până atunci nu avem ce să comentăm”, a declarat, pentru EVZ, și fostul premier PSD Mihai Tudose.

Întrebări

Președintele PSD Cluj, Horia Nasra, a declarat că achitarea fostului premier Victor Ponta ar trebui să ridice semne de întrebare despre sistemul judiciar. „Eu cred că președintele Dragnea este nevinovat, în primul rând. În al doilea rând, am observat în ultima perioadă cazuri foarte grave, că procurori DNA nu-și făceau foarte bine rechizitoriile, un exemplu recent și elocvent fiind cazul dlui Ponta și trebuie să ne punem semne de întrebare”, a spus Nasra, pentru EVZ.

 

Profeții negre

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat la începutul anului că a auzit zvonuri despre procesul său. „Ultimele zvonuri venite către mine îmi arată că şi-au programat să mă bage în puşcărie în aprilie-mai anul acesta“, a declarat Liviu Dragnea, pe 15 ianuarie, la Antena 3. În urmă cu câteva săptămâni, la finalul anului 2017, Dragnea acuzase faptul că unor miniștri li s-ar fi spus că urmează să fie condamnat. „În PSD în permanență li s-a spus unor colegi că „Pe Dragnea îl băgăm la pușcărie, tu ești bun, și tu ești bun să fii președinte” (…) sunt cel puțin doi membri din Guvern cărora li s-a spus explicit”, a declarat Liviu Dragnea, pe 28 decembrie 2017, la Antena 3.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: