Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a declarat, astăzi, că partidul său a susţinut şi a votat suplimentarea fondurilor destinate autorităţilor locale, în proiectul legii de aprobare a rectificării bugetare.

„PSD rezolvă din Parlament ce nu vrea ori nu este capabil Guvernul Orban să facă! Am susţinut şi votat suplimentarea fondurilor destinate autorităţilor locale în proiectul legii de aprobare a rectificării bugetare. Pentru Guvern nu este important că nu mai sunt bani pentru protecţia persoanelor vulnerabile, pentru copiii din centrele de plasament sau pentru batrânii instituţionalizaţi. Şi-au îndestulat deja toată clientela politică, au spart deja banii pe tot felul de achiziţii dubioase şi acum restul mai pot să aştepte”, a spus Ciolacu.


Strategia PSD: Marcel Ciolacu dă înapoi! „Să nu facem un haos şi mai mare”


Șeful interimar al Partidului Social Democrat a mai precizt că „Astăzi în Parlament am îndreptat acest lucru. Este firesc, după ce Guvernul i-a lăsat pe primari şi pe preşedinţii de Consilii Judeţene să se descurce singuri în faţa crizei sanitare! Dacă situaţia a fost ţinută sub control în majoritatea judeţelor din ţară, meritul este al autorităţilor locale şi nicidecum al Guvernului”, a spus scris Ciolacu pe Facebook.

Liderul PSD a mai precizat că o sumă de peste 850 de milioane de lei a fost cheltuită din bugetele locale în lupta împotriva COVID -19, în timp ce de la Guvern s-au trimis doar 20 de milioane de lei. El a concluzionat că procentul de 0,09% din PIB reprezintă o parte mică din deficitul bugetar la care au ajuns cei de la Partidul Național Liberal.

„Astăzi, aceşti bani ajung înapoi la judeţe. Alte 80 de milioane au fost alocate către Primăria Capitalei şi primăriile de sector. În total, este vorba de 0,09% din PIB, un procent infim – a suta parte din uriaşul deficit bugetar de 10% realizat de guvernarea PNL.”


Marcel Ciolacu i-a întors-o dur lui Klaus Iohannis! Răzbunare, dulce răzbunare