Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în momentul în care PSD va depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului liberal, partidul său va avea o alternativă la guvernare. Marcel Ciolacu a evitat să spună cine va fi persoana care va fi propusă să ocupe postul de prim-ministru.

În legătură cu persoana nominalizată, liderul interimar al PSD a spus că aceasta va fi desemnată în urma unor discuții în interiorul partidului, cu liderii din conducere. Marcel Ciolacu s-a ferit să spună dacă este interesat de o asemenea funcție, la conducerea unui guvern care să ia locul actualului Cabinet.

„Haideţi să depunem moţiunea – am anunţat că o depunem, e o certitudine, indiferent ce spun anumiţi colegi sau analişti, că sunt eu înţeles -, asta e treaba opoziţiei, să depună moţiune de cenzură.  Categoric, în momentul în care va trece moţiunea, PSD va avea o alternativă şi un program economic, pe termen scurt, până la alegeri, coerent şi explicat atât preşedintelui, cât şi românilor”, a afirmat Ciolacu.

Liderul interimar al PSD a adăugat că, în acest moment, Guvernul Ludovic Orban nu mai are credibilitate în rândul populației. El a precizat că ar fi fost mai bine dacă țara ar fi fost condusă, în timpul pandemiei de un Cabinet de uniune națională care să cuprindă miniștri din toate formațiunile politice.

„Am mers la preşedinte şi am propus un guvern de uniune naţională. Părerea mea e că era cea mai bună soluţie, la acel moment, pe o perioadă limitată, toate forţele politice să-şi asume această pandemie, epidemie şi toate eforturile”, a menționat liderul interimar al PSD.

Marcel Ciolacu a mai spus că în situația în care președintele ar fi acceptat propunerea sa și a colegilor săi de partid, situația ar fi fost cu totul alta, iar credibilitatea guvernului ar fi fost alta.

„Credibilitatea ar fi fost cu totul alta; toată lumea trăgea în aceeaşi direcţie şi chiar îi ofeream un confort preşedintelui. Marea problemă a guvenului în acest moment (…) e că nu mai au niciun fel de credibilitate”, a susţinut Marcel Ciolacu.

Băsescu, despre relaxare: „A fost devreme. Nu reziști presiunii, ești o caricatură”

Ciolacu anunță apocalipsa pentru Guvernul Orban: „DNA va avea mult de lucru”