PSD-ul are o mișcare inteligentă, aceea de a elimina toate posibilitățile de atac din partea opoziției, dar mai ales din partea lui Klaus Iohannis. Acum nu mai poți să spui că sunt anti-americani pentru că au fost la Ambasada Americană, nu mai poți să spui că sunt anti-europeni deoarece ei au fost mângâiați de Timmermans. Este foarte important pentru că dacă opoziția și Klaus Iohannis o țin langa acum cu PSD-ul lui Dragnea care vrea să ne scoată din Europa, care e anti-american, greșesc…”, a spus jurnalistul și analistul politic în cadrul emisiunii Gîndurile lui Cristoiu, transmisă joi seara.

Ion Cristoiu observă ceea ce numește ”perindarea invitaților la Ambasada americană de 4 iulie”: ”Mă rog, nici eu n-am fost invitat, deci spre deosebire de mine au fost invitați și atunci unii sunt mândri și își fac selfie, alții mai fac o afacere și o corupție când se vor duce vor spune m-ați văzut aseară, eram acolo, am dat mâna cu ambasadorul și așa ca moralist, nu știu, priveala asta, spectacolul ăsta al vanității de doi lei că ei au fost invitați și… Era și Ecaterina Andronescu, nu mai spun, tot demnitari, dar erau și multă oaste de strânsură, pe unii nu-i știam, poate că erau unele descinse din revistele de modă nu erau din politică, ca de obicei avem de a face cu spectacolul uman al vanităților, vanitatea de a fi invitat la Ambasada Americii și de a fi dat mâna cu Klemm, din când în când se dau imagini și văd, unele își fac selfie, sunt mândri și pun pe Facebook…”

Dacă anul trecut decizia PSD a fost să nu participe la recepția de Ziua Americii, anul acesta, o delegație consistență, în frunte cu premierul, a spus ”prezent”. ”Știrea numărul unu (…) este faptul că, conducerea PSD și a guvernului, a hotărât să se ducă. (…) Această mișcare, prezența astăzi arată… sigur că începem speculațiile, față în față Klaus Iohannis cu Dăncilă…”, punctează Cristoiu.

Sursa: Cristoiublog.ro