Liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a anunțat că PSD va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției, Raluca Prună.

La această măsură s-a ajuns pentru că social-democrații o acuză pe Prună că a mințit la CEDO în legătură cu alocarea sumelor pentru construirea a șapte penitenciare.

Conform digi24.ro, titlul moțiunii este „Și minciuna poate să ucidă”.

„Știți cum e, domnule judecător, ca la penitenciare, unde eu m-am dus și am mințit la CEDO — și spun bine mințit la CEDO — că eu am crezut că dacă mi se dă o hârtie sub semnătura cuiva din statul român… Deci, eu am mințit acolo spunând că noi am asigurat buget pentru șapte penitenciare a câte 150 de milioane pentru fiecare penitenciar, ergo aproape un miliard de euro, dar astea erau niște bune intenții, pentru că în realitate în buget noi nu aveam acești bani”, a precizat Raluca Prună joi, în ședința CSM.

Ce planuri mai are PSD

Altfel, PSD vrea să-i transforme pe ziariștii Alexandru Căutiș și Dan Bucura în parlamentari. Aceștia erau invitați permanent la Realitatea TV. Inițial părea un zvon, dar el s-a confirmat parțial aseară când în emisiunea lui Rareș Bogdan, Alexandru Căutiș a anunțat public acest lucru. PNL propusese prin Alina Gorghiu altora doi, Denise Rifai (Realitatea TV) și Simona Gherghe (Antena 1). Denise Rifai a devenit celebră prin gafele sale televizate, cea mai stridentă fiind afirmația că nu s-a dovedit că în spatele atentatelor Al Qaeda s-ar afla musulmani.

Denise Rifai, noua achiziție a PNL, spunea: „Nu s-a dovedit că erau musulmani în spatele Al-Qaida, ca să nu mai vorbim de poporul ales”. Cu alte cuvinte, prezentatoarea de la Realitatea TV spune că în spatele organizației teroriste Al-Qaida, al cărei lider a fost Osama bin Laden, s-ar putea afla evreii. Afirmația o făcea în urmă cu ceva vreme în prezența lui Radu Magdin, consilierul premierului Victor Ponta, lider al Partidului Social Democrat (PSD), care era siderat. Ea este noua stea a PNL, noua achiziție a Alinei Gorghiu.

CITIŢI CONTINUAREA AICI