Evenimentul Zilei > Politica > PSD-ul a găsit vinovații pentru creșterea euro: Banca Națională a României
PSD-ul a găsit vinovații pentru creșterea euro: Banca Națională a României

PSD-ul a găsit vinovații pentru creșterea euro: Banca Națională a României

Într-un mesaj postat pe pagina de facebook a Partidului Social Democrat, se explică faptul că Mugur Isărescu trebuie să apere moneda națională și sp asigure stabilitatea prețurilor, BNR fiind singura instituţie abilitată să administreze controlat cursul leu-euro.

În 2016, Guvernatorul BNR Mugur Isărescu spunea că "BNR apără moneda națională, asigură stabilitatea prețurilor (…) și pe cei peste 3-4 milioane de români care au credite la bănci". Astăzi, BNR dispune de rezerve de peste 36,8 miliarde, adică mai mult decât dublu banilor cash care se mișcă în România. Are deci suficiente resurse să apere moneda națională. Alături de milioanele de români care au de platit rate la bănci, solicităm BNR să își facă datoria”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a partidului.

”Cursul valutar nu poate și nici nu trebuie să fie stabilit prin hotărâre de Guvern. Nu ar mai fi o piață liberă. Singura instituție abilitată să administreze "controlat" cursul Leu-Euro este Banca Națională care dispune în prezent de rezerve de 36,8 miliarde euro ce îi permit să țină sub control variațiile de curs”, se arată într-o altă postare a PSD-ului.