Din această vară, Antena 1 aduce în România un format internaţional: "X Factor".

Originar din Marea Britanie, show-ul creat de Simon Cowell îşi propune să descopere cele mai valoroase voci, indiferent de vârstă sau stil. Produs şi difuzat în peste 20 de ţări, la sfârşitul lui 2010 "X Factor" adunase deja 47 de câştigători. Ceea ce diferenţiază "X Factor" este faptul că juriul alege finaliştii şi îi şi îndrumă.

Din vară, casting în toată ţara

Antena 1 va respecta întocmai formatul original al show-ului. Din vară, "X Factor" va lua startul cu un casting la nivel naţional.

Urmează apoi etapa în care membrii juriului, nume cunoscute în muzica românească, vor fi desemnaţi pentru a pregăti semifinaliştii. Alegerea câştigătorului se va face în urma unor reprezentaţii live, unde telespectatorii îşi vor vota preferaţii.

Pe parcurs, cei care însumează cele mai puţine voturi vor părăsi competiţia, iar marele câştigător va fi ales de public. Succesul show-ului se datorează şi personalităţilor implicate în procesul de jurizare şi îndrumare. Printre membrii juriului din Marea Britanie s-au numărat, pe lângă Simon Cowell, Cheryl Cole sau Sharon Osborne. În Statele Unite, emisiunea urmează să fie lansată în toamna acestui an.

Publicul îl vrea pe Bary Barlow

Simon Cowell, creatorul "The X Factor" se va muta în SUA pentru lansarea primului sezon "The X Factor USA". Echipa de producţie din Marea Britanie a invitat la vot telespectatorii pentru a-i găsi un înlocuitor. Gary Barlow, solistul trupei Take That, a fost desemnat de milioanele de fani drept cel mai potrivit pentru a prezenta cel de-al unsprezecelea sezon. Alături de el, publicaţia "Mail on Sunday" sus ţine că Naomi Campbell va fi apariţia ce va menţine audienţele-record înregistrate până acum.

Una dintre audiţiile stabilite pentru show-ul din Londra este în acelaşi timp cu Nunta Regală din 29 aprilie. Publicaţia "The Sun" spune că programul audiţiilor a fost bulversat de nunta prinţului William cu Kate Middleton, care va avea loc la Palatul Buckingham. Cum multe drumuri vor fi închise pentru a asigura securitatea evenimentului, cel mai probabil echipa "The X Factor" va trebui să replanifice audiţia.