Rivalitatea dintre Pro Tv și Antena 1 e veche, însă în această toamnă se anunță o luptă dură. Plecarea mai multor vedete și angajați ai ProTv în curtea Antenei 1, în frunte cu producătoarea-șefă Mona Segall și anunțarea în grila Antenei a mai multor formate asemănătoare cu cele ale Pro-ului agită piața media.

În timp ce televiziunea trustului Intact încearcă, prin toate mijloacele, să ajungă lider, CME, compania-mamă a Pro TV, spune că va face „tot ce va fi necesar” pentru a rămâne pe primul loc în audiențe, în fața „competiției care se trezește”.

Cum vă place…

Principala emisiune a sezonului de la ProTV, „Vocea României”, e programată să înfrunte direct „X-Factor”-ul  de la Antena 1. Ambele show-uri vor debuta pe 19 septembrie, iar rivalitatea dintre cele două posturi TV se mută și între vedete. În speranța că va reuși să depășească, pentru prima dată, „Vocea”, Antena 1 a schimbat aproape tot juriul „X Factor” și a „furat” de la rivală două vedete: Ștefan Bănică jr (fost la „Dansez…” și Horia Brenciu (fost antrenor al „Vocii României”).

De partea cealaltă, ProTV a investit într-un decor spectaculos, a adus echipament din Ungaria și Cehia și experți din Germania pentru „Voce”. Locul lăsat liber de Horia Brenciu a fost luat de Tudor Chirilă.

După ce au părăsit Pro TV, televiziunea care i-a lansat, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au intrat în grila Antenei 1 cu „Hell’s Kitchen – Bucătăria Iadului”. „Masterchef”, emisiunea culinară a ProTV-ului, nu a stat mult timp fără vedete. Noii producători vin și cu o provocare: Patrizia Paglieri, prima femeie-jurat de la MasterChef, Chef FOA și Adrian Hădean, bucătar profesionist și cunoscut blogger culinar.

Loc la Antena 1 și-a găsit și Mihai Petre. Fostul jurat de la „Românii au talent” e în juriul emisiunii „Dancing with the stars”.

 

Loredana, Tudor Chirilă, Smiley și Marius Moga
caută „Vocea României”